4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Mean Streets
En lille gruppe sære eksistenser i New Yorks "Little Italy" på vippen mellem karriere indenfor forretning eller kriminalitet.
KRIMINALITETENS BRODERSKAB
Martin Scorseses blændende gennembrudsfilm fra 1973, "Mean Streets", er en fabelagtig karakteristik af sammenholdet - altid på randen af sammenbrudet - mellem en gruppe sære eksistenser i New Yorks bydel, "Litlle Italy".

Volden vinder over fornuften
Harvey Keitel spiller den altid mæglende Charlie, der kommer på en stor opgave, da kammeraten, Johnny Boy, viser sig at have store problemer med at "styre sig". Han får sine flip, hvor vold og magt vinder over fornuften. En irriterende knægt - men han betyder noget for Charlie.

En sær tilværelse
For Charlie er det svært at forklare sig og overbevise kæresten, Teresa, der ikke fatter Charlies sære tilværelse på grænsen mellem karriere og ødelæggelse. Som oftest bliver Teresa fejet af med et "hold kæft" eller "bland dig udenom".

Storby i høj fart
Scorsese instruerer brillant - bemærk det ofte håndholdte kamera, der på nervepirrende vis følger personerne rundt i storbyen i høj fart. Man får ind imellem en illusion om, at man selv er med i handlingen.

Pragtpræstationer
Sjældent har vi ses Robert De Niro spille så godt som under Scorseses instruktion, og i særlig grad i disse tidlige film. Harvey Keitel yder en pragtpræstation, ligesom de mere ukendte navne spiller utrolig flot.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Mean Streets

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
1973, USA, Krimi, 110 min
Dansk titel: Gaden uden nåde
Instr: Martin Scorsese Prod: Jonathan T. Taplin  Manus: Martin Scorsese, Mardik Martin  Foto: Kent Wakeford  Klip: Sidney Levin  
Medvirkende:
Harvey Keitel (Charlie)
Robert De Niro (Johnny Boy)
Amy Robinson (Teresa)
David Proval (Tony)
Victor Argo (Mario)
David Carradine (Drunk)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.