4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Othello
I denne Shakespeare-filmatisering bliver en mands lykke den bitre tilskuer for meget, og hans ondsindede plan skal snart vise sig at have effekt.
SHAKESPEARE-EKSPRESSIVITET
Denne fremragende Shakespeare-filmatisering imponerer med sin udtryksfuldhed i både teknik og skuespil. Der er virkelig voldsomme følelser på spil, og man har en følelse af, at Oliver Parker med "Othello" er kommet William Shakespeares personlige udtryk meget nær.

Lykke & leg på lånt tid
Laurence Fishburne spiller hovedrollen som den lykkelige Othello, der netop har fundet sit livs store kærlighed, den yndige Desdemona. Al denne lykke bliver dog Othellos gode ven Iago for meget, og han sætter alt ind på at ødelægge skønsangen.

Jalousi er nøgleordet
Jalousi er nøgleordet: ved ihærdigt at bilde Othello ind, at hans unge frue har en hemmelig affære, lykkes det Iago at gøre Othello så skinsyg og ulykkelig, at verden snart er gråt i gråt, og enhver uoverlagt handling kan ventes.

Voldsom udtryksfuldhed
Filmens voldsomme udtryksfuldhed sætter sig på nethinden, og man kan kun bifalde instruktør Oliver Parkers øje for det dramatiske. Lyssætninger og kringlende kameravinkler forstærker i dén grad stemningerne.

Raffinementet med Iagos direkte tale til kameraet fungerer orginialt - og helt i Shakespeares ånd.
Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Othello

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Othello
Instr: Oliver Parker Prod: David Barron, Luc Roeg  Manus: Oliver Parker  Baseret på: skuespillet af William Shakespeare  Foto: David Johnson  Klip: Tony Lawson  Mus: Charlie Mole  
Medvirkende:
Laurence Fishburne (Othello)
Kenneth Branagh (Iago)
Irène Jacob (Desdemona)
Nathaniel Parker (Cassio)
Michael Maloney (Roderigo)
Michael Sheen (Lodovico)
Gabriele Ferzetti (Duke of Venice)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.