4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Navy SEALS
En gruppe specialtrænede soldater skal befri tilfangetagne kollegaer i Beirut.
AMERIKANSK SELV-HYLDEST
Charlie Sheen spiller hovedrollen i denne superdumme krigsfilm om en gruppe specialtrænede elitesoldater, der har alt i udstyr og kan dræbe alt. Sheen er i filmen en nærmest vanvittig type, der jubler højt og hjerteligt, hver gang han får plaffet en fjende ned.

Ingen sag for hårde drenge
De såkaldte Navy Seals skal i Beirut befri tilfangetagne amerikanske soldater og tilintetgøre dusinvis af enorme missiler. Det er ingen sag for de hårde drenge, men Sheen har ikke tålmodighed nok, og han bliver skyld i, at en af vennerne dør. Nu ser resten af gruppen skævt til ham, men han skal nok få gjort det godt igen på næste mission.

Der plaffes løs
Der bliver plaffet løs i ét væk, men filmen bliver aldrig den mindste smule spændende. "Navy Seals" overlever på en række flot gennemarbejdede sekvenser. Fx udspringene fra flyet i solnedgangsskær og flotte stemninger under vandet.

Og så er der da en enkelt rigtig underholdende scene, hvor Charlie Sheen cykler efter en lastvogn, der har snuppet hans ulovligt parkerede bil.

Selvhyldest
"Navy Seals" er endnu en hyldest fra amerikanerne til det amerikanske militær. Det ses tydeligt i præsentationen af elitesoldaterne. Og så kan det høres: Sylvester LeVay har komponeret ekstra fædrelandskærlige melodier til disse scener.
Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Navy SEALS

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1990, USA, Action, 108 min
Dansk titel: Elitesoldaterne
Instr: Lewis Teague Prod: Brenda Feigen, Bernard Williams  Manus: Chuck Pfarrer, Gary Goldman  Foto: John A. Alonzo  Klip: Don Zimmerman  Mus: Sylvester LeVay  
Medvirkende:
Charlie Sheen (Lt. J.G. Dale Hawkins)
Joanne Whalley-Kilmer (Claire Varrens)
Michael Biehn (Lt. James Curran)
Bill Paxton (Dane)
Rick Rossovich (Leary)
Dennis Haysbert (Graham)
Titus Welliver (Redneck in Bar)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.