4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

League of Extraordinary Gentlemen, The
I det victorianske England frygter man en verdenskrig, da den djævelske Fantomet er på spil. Dronningen samler en flok meget ekstraordinære herrer, der skal forsøge at stoppe truslen.
FANTASILØST BUNDSKRAB
Her er vi vidner til Sean Connerys sidste filmrolle, før han (næsten) gik på filmpension som 73-årig. Og lad det være sagt med det samme: Det er ikke nogen køn oplevelse. Sean Connery er - trods sit helt igennem aparte malplacerede hovedrollespil - filmens eneste lillebitte lyspunkt.

Blævret masse
Historien er baseret på de farvestrålende tegneserier af Alan Moore og Kevin O’Neill og støber en lang række fantasi- og science fictionvæsner sammen i en stor blævret mørtelmasse, der aldrig er i nærheden af at hærde.

Væmmelige planer
Altså stifter vi bekendtskab med både vampyren Harker, den usynlige mand Skinner, den uovervindelige Dorian Gray og Dr. Jekyll/Mr. Hyde. I det victorianske England skal de sammen forsøge at sætte en stopper for den djævelske Fantomet, der har væmmelige planer med verden.

Et sært konglomerat
Således bliver filmen et sært konglomerat af futurisme, historie, kostumedrama, science fiction, gys, komedie, der tilsammen udgør en helt ekstraordinær heksekedel af støj, blink og mangel på sammenhængskraft.

Ironisk sammenhængskraft
Det tætteste vi kommer en sammenhængskraft er ironisk nok Sean Connery i rollen som Allan Quartermain. Det er godt nok en noget forkrampet tilsnigelse at tildele Connerys sidste rolle begrebet sammenhængskraft, men når man betragter dette filmmakværk som hele, er det lige, hvad den er.

Uudholdelig helhed
Dansk islæt har storproduktionen i form af Dan Laustsens fotografering. Trevor Jones har haft hårdt brug for nodeark til musikken: der er drøn på det udvidede orkester gennem hele den uudholdelige herlighed. Filmen er meget tæt på at ramme den ultimative bund.
Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
League of Extraordinary Gentlemen, The

Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7
Fakta om filmen
2003, USA, Fantasi, 110 min
Dansk titel: hemmelighedsfulde selskab, Det
Instr: Stephen Norrington Prod: Trevor Albert, Don Murphy  Manus: James Robinson  Baseret på: tegnerserier af Kevin O´Neill & Alan Moore  Foto: Dan Laustsen  Klip: Paul Rubell  Mus: Trevor Jones  
Medvirkende:
Sean Connery (Allan Quatermain)
Tony Curran (Rodney Skinner)
Stuart Townsend (Dorian Gray)
Jason Flemyng (Dr. Henry Jekyll / Edward Hyde)
Richard Roxburgh (M)
Max Ryan (Dante)
Tom Goodman-Hill (Sanderson Reed)
David Hemmings (Nigel)
Marek Vasut (Soldier)
James Babson (Marksman)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.