4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Over the Top
En armlæggerfar der ikke vil finde sig i sin søns rigmandsbedsteforældres snobberi giver den gas med højrearmen og vinder en stor turnering.
PÅ TYND IS
Sylvester Stallone var ikke helt kry ved denne far/søn/armlægger-film, har han siden fortalt. Filmen kunne i hans optik med fordel være fortalt mere mørkt og med originalmusik i stedet for tidstypiske popsange.

Tynd historie
Sly har selv en del fingre med i spillet, blandt andet som medmanuskriptforfatter. "Over the Top" fortæller den (meget tynde) historie om langturschaufføren Lincoln Hawk, der har en døende kone på sygehuset og en søn, han ikke rigtig kender.

En muskelhistorie
Det med den døende kone er kun en meget vag sidehistorie, der aldrig bliver tilnærmelsesvis vedkommende. Det er først og fremmest en muskelhistorie, hvor farmand lærer sønnike et og andet om at spænde overarmen og overvinde frygt og mindreværdskomplekser.

Tiltagende fladpandet
Filmen udvikler sig i en tiltagende fladpandet retning, hvor den ene overarm så at sige tager den anden. Udtrykket Over the top er armlægningsteknisk, og Lincoln Hawk kan noget med mullerne - det beviser han i den gennemsukrede slutning.

Feel good-popsange i kø
Feel good-popsangene står i kø som en slags dårlig camouflage for den substansløse historie og det heraf ualmindelig halvhjertede skuespil.

Pæne billeder
Filmen højnes blandt andet af sine pæne totalbilleder af de bjergrige egne, som Lincoln Hawk fører sin dieseldunstende lastbil gennem - en anden form for "Over the Top".
Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Over the Top

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1987, USA, Drama, 93 min
Dansk titel: Over the Top
Instr: Menahem Golan Prod: Yoram Globus, Menahem Golan  Manus: Stirling Silliphant, Sylvester Stallone  Foto: David Garfunkel  Klip: James R. Symons, Don Zimmerman  Mus: Giorgio Moroder  
Medvirkende:
Sylvester Stallone (Lincoln Hawk)
David Mendenhall (Michael Cutler)
Susan Blakely (Christina Hawk)
Robert Loggia (Jason Cutler)
Rick Zumwalt (Bob Hurley)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.