4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Barbarella
En velskabt kvinde lander i en fjern fremtid på en fjern planet, hvor hun skal forsøge at få skovlen under en ond type.
GRINAGTIG KULT
Grundlæggende klistret makværk der lever højt på nogle af kultfilmens mærkeligt inciterende højdepunkter: en hjemmestrikket "fremmed planet"-scenografi, teatralsk replikføring og Jane Fondas smækre krop i sexkillingestillinger.

Hylende grinagtigt
Det er franske Roger Vadims filmatisering af en ligeså fransk tegneserie: "Barbarella" kan noget med det outrerede og er i glimt fascinerende - men på den hylende grinagtige måde.

Skæve personligheder
I en fjern fremtid lander en veldrejet blond kvinde på en planet, hvor hun skal finde og dræbe den onde Durand-Durand. På sin vej møder hun talrige skæve personligheder, hvis man da kan kalde dem alle det.

Sexet grundtone
Filmen får point for sin meget vovede og sexede grundtone, hvor Jane Fonda åler sig gennem det i bedste fald jammerlige manuskript.

Kejtet ingenmandsland
Men det er små point i det store spil, hvor fantasy-komedien hverken rigtig tager sig selv alvorligt eller ikke - hvorfor den kraftigt musikunderlagte filmoplevelse havner i et kejtet ingenmandsland, hvor smileværdien ad det primitive udgør højeste underholdningsværdi.
Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Barbarella

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Barbarella - rumpigen og den sorte tyran
Instr: Roger Vadim Prod: Dino De Laurentiis  Manus: Roger Vadim  Baseret på: tegneserie af Jean-Claude Forest & Claude Brulé  Foto: Claude Renoir  Klip: Victoria Mercanton  Mus: Charles Fox  
Medvirkende:
Jane Fonda (Barbarella)
John Phillip Law (Pygar)
Anita Pallenberg (The Great Tyrant)
Milo O´Shea (Concierge / Durand-Durand)
Marcel Marceau (Professor Ping)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.