4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Tommy Boy
En fed, bøvet og ubegavet klodsmajor arver sin fars autodelsvirksomhed og forsøger ihærdigt at skaffe nye kunder.
FULDENDT TOMHJERNET
Ekstraordinært fladpandet komedie fra Hollywood, der forsøger at vride talent og komik ud af tykkemands-kvajpanden Chris Farley (der døde et par år senere af en overdosis).

Ekstremt dumt
Det er ekstremt dumt og ikke tilnærmelsesvis morsomt. Enkelte scener er så tåkrummende idiotiske, at det næsten ikke er til at holde ud.

Fuldendt tomhjernethed
Fx brillerer Farley med et par stunts udi fuldendt tomhjernethed - selvom hans karakter Tommy er dumt skrevet, slår det dog alligevel alle rekorder.

Tæt på smertegrænsen
Der er stadig et stykke vej ned til Farley-bundskaberen, Beverly Hills Ninja (1997), men "Tommy Boy" er tæt på smertegrænsen.

Fed, dum & bøvet
Tommy er fed, dum og bøvet. Men det forhindrer ikke farmand, Big Tom (spillet af Brian Dennehy), i at stille sønnike autodelsfabrikken i udsigt.

Onde kræfter i kulissen
Og da Big Tom dør midt under sit andet bryllup, må Tommy Boy træde til og forsøge at redde virksomheden, mens onde kræfter i kulissen forsøger at sælge.

Et morsomt islæt
En eneste formildende scene husker man: da Dan Aykroyd i en birolle som konkurrerende autodelsdirektør starter en blæser, så en toupé falder af. Det er en anelse morsomt.
Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Tommy Boy

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Tommy Boy
Instr: Peter Segal Prod: Lorne Michaels  Manus: Bonnie Turner, Terry Turner  Foto: Victor J. Kemper  Klip: William Kerr  Mus: David Newman  
Medvirkende:
Chris Farley (Tommy)
David Spade (Richard)
Brian Dennehy (Big Tom)
Bo Derek (Beverly)
Dan Aykroyd (Zalinsky)
Zach Grenier (Red Reilly)
Rob Lowe (Paul Barish)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.