4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Airheads
Tre bøvede rockmusikere med drømme om et gennembrud bryder ind på en radiostation. Snart får de masser af gratis pr, da situationen udvikler sig.
LUFTGUITAR!
Tamt lallekomisk sammensurium: "Airheads" leverer den dumsmarte vare med fuldpakken af klichéer tilsat en musikalsk agenda.

Rock & vandpistoler
Tre bøvede rockmusikere bryder ind på en radiostation, bevæbnet med vandpistoler. Nu skal det være, deres demo skal ud i æteren og overbevise amerikanerne om, at de er hot stuff.

Råb om opmærksomhed
Men aktionen går helt skævt, og snart er radiostationen omringet af politi. Men den er også omringet af noget andet: fascinerede rockfans der kan identificere sig med det trængte rockbands råb om opmærksomhed.

Regulær farce
"Airheads" er bedst i starten men udvikler sig hurtigt til en regulær farce. De tre gutter i hovedrollerne er pinligt karikeret af henholdsvis Brendan Fraser, Steve Buscemi og Adam Sandler.

Tykke/tynde biroller
Der er tykke/mobbe-komik i Chris Farleys betjentbirolle, mens Michael McKean får lov at være beskidt i en tynd birolle som radiostationens ejer.

Genretypisk musikbillede
Selve det rockmusikalske tema fylder ikke meget, da der hele tiden kommer forhindringer i vejen. Så i stedet underkastes filmen et genretypisk musikbillede i form af Carter Burwells score.
Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Airheads

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1994, USA, Komedie, 92 min
Dansk titel: Airheads
Instr: Michael Lehmann Prod: Mark Burg, Robert Simonds  Manus: Rick Wilkes  Foto: John Schwartzman  Klip: Stephen Semel  Mus: Carter Burwell  
Medvirkende:
Brendan Fraser (Chester Darvey)
Steve Buscemi (Rex)
Adam Sandler (Pip)
Chris Farley (Officer Wilson)
Michael McKean (Milo Jackson)
Judd Nelson (Jimmie Wing)
Ernie Hudson (Sgt. O´Malley)
Amy Locane (Kayla)
Reg E. Cathey (Marcus)
David Arquette (Carter)
Michael Richards (Doug Beech)
Joe Mantegna (Ian)
Harold Ramis (Chris Moore)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.