4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Kak ya provel etim letom
En meteorolog og en nyuddannet assistent passer en vejrstation i komplet isolation på en ø langt ude i det Arktiske Ocean, da en radiomeddelelse skaber uro og angst.
ULTIMATIV ISOLATION
Langt væk hjemmefra: "Kak ya provel etim letom" fortæller mesterligt sit fortættede drama på nærværets og naturens præmisser.

I et jerngreb
Det er en filmoplevelse, der bliver ved med at overraske, samtidig med at fortællestilens ærlighed fastholder tilskueren i et jerngreb.

Ultimativ isolation
På en ø langt ude i det Arktiske Ocean passer meteorologen Sergey sammen med assistenten Pavel en vejrstation. De bor sammen i mange måneder i den ultimative isolation, og deres eneste kontakt med omverdenen er gennem den skrattende radio.

Anstrengt forhold
Mændenes forhold kan bedst betegnes som anstrengt. Der bliver ikke talt meget, og Sergey har kort line, når Pavel ikke lever op til forventningerne.

En ubehagelig besked
Mens Sergey er væk i nogle dage for at fange fisk, modtager Pavel en ubehagelig besked på radioen, men han kan ikke få sig selv til at fortælle Sergey den.

Blandt sultne isbjørne
Da Sergey endelig finder ud af de alvorlige nyheder hjemmefra, kommer hans raseri først for alvor til udtryk, og Pavel er nu jaget vildt i et utaknemmeligt landskab blandt sultne isbjørne.

Mørk & markant
Filmen er mørk og markant - en affotografering af mændenes indbyrdes forhold i de ugæstfri omgivelser. Her er ingen formildende omstændigheder i fortællestilen: inddragelsen af isolationen i form af naturen er slet og ret genial.

Uafrystelig intensitet
Her er scener af uafrystelig intensitet, både hverdagen i det gudsforladte træhus i de fantastisk smukke omgivelser, og den mere rå uhygge da Pavel og Sergey for alvor kommer i krise.

Stemninger fastholdes
Instruktør Aleksey Popogrebskiy fastholder sine stemninger i en lang række åndeløst smukke indstillinger, hvor dramaet og dets perspektiveringer er overladt til tilskuerens egen fantasi.

Bjergrigt ingenmandsland
Det former en filmlyrik, der omslutter og betager med sit ærlige visuelle udtryk og lydbillede: lange scener i bjergrigt ingenmandsland - og filmen er fritaget for musik (på nær en lille håndfuld meget diskrete dybe toner - og musikken i Pavels høretelefoner).

Sammenbidte protagonister
Både Grigoriy Dobrygin og Sergey Puskepalis formidler de sammenbidte protagonister med en dybt troværdig gnist udi både vrede, afmagt, angst og frustration. En film helt uden sidestykke.
Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Kak ya provel etim letom

Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: How I Ended This Summer
Instr: Aleksey Popogrebskiy Prod: Roman Borisevich, Sergey Chilyants, Aleksandr Kushaev  Manus: Aleksey Popogrebskiy  Foto: Pavel Kostomarov  Klip: Ivan Lebedev  Mus: Dmitry Katkhanov  
Medvirkende:
Grigoriy Dobrygin (Pavel)
Sergey Puskepalis (Sergey)
Igor Chernevich (Sofronov (stemme))
Priser:
BERLIN, Silver Berlin Bear: Outstanding Artistic Achievement
BERLIN, Silver Berlin Bear: Bedste skuespiller (Puskepalkis)
BERLIN, Silver Berlin Bear: Bedste skuespiller (Dobrygin)
BERLIN-N, Golden Berlin Bear-nominerint
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.