4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

No Good Deed
Politimanden Jack havner i jagten på en forbryder bagbundet hos en hårdkogt bagmand og hans håndlangere
FLUEPAPIRS-KLÆBRIGT
Bob Rafelsons instruktørkarriere strakte sig over talrige årtier og har gennem årene budt på meget forskellige film med tilsvarende spænd i kvalitet.

Mystisk novelleforlæg
32 år efter mesterstykket, Five Easy Pieces (1970), fristedes veteraninstruktøren af Dashiell Hammets mystiske novelle, "The House on Turk Street", og fik hurtigt engageret stjerneskuespillere til en filmatisering.

Tæt på bunden
"No Good Deed" er hverken en god film eller en værdig krone på en lang instruktørkarriere. Det kunne den pæne anmelder taksere til en hurtigt glemt filmoplevelse, men sandheden er, at bunden er tæt på at være nået.

Bagbundet hos bagmanden
Det er historien om politimanden Jack der i jagten på en forbryder havner bagbundet hos en hårdkogt bagmand og hans håndlangere - midt i planlæggelsen af et stort anlagt bankkup.

Fælles passion
Mens forbrydelsen effektueres er Jack overladt til sexkillingen Erin, der viser sig at have et godt hjerte og passer pænt på Jack i huset på Turk Street, mens de sammen finder ud af, at de deler en passion for klassisk musik.

Klæbrigt som fluepapir
Stereotyperne er mere klæbrige end fluepapir, og klichéerne hæfter sig lag på lag på lag som små irriterende fluer. Blandt de håbløse roller får Stellan Skarsgård det bedste ud af sin superskurk, mens Milla Jovovich og Doug Hutchison er gumpetungt ligegyldige.

Uinspireret
Visuelt er "No Good Deed" stort set flad og uinspireret. Brugen af klassisk musik i filmens handling er sukret men dog et lille plaster på såret. Ellers er her rigelig af dikterende underlægningsmusik.
Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
No Good Deed

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
2002, USA, Krimi, 103 min
Dansk titel: No Good Deed
Instr: Bob Rafelson Prod: Barry M. Berg, David Braun, Herb Nanas, Sam Perlmutter  Manus: Christopher Canaan, Steve Barancik  Foto: Juan Ruiz Anchía  Klip: William S. Scharf  Mus: Jeff Beal  
Medvirkende:
Samuel L. Jackson (Jack Friar)
Milla Jovovich (Erin)
Stellan Skarsgård (Tyrone)
Doug Hutchison (Hoop)
Joss Ackland (Mr. Quarre)
Grace Zabriskie (Mrs. Quarre)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.