4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Core, The
Jordens kerne er holdt op med at rotere, og et lille hold forskere påbegynder en farlig rejse helt ind til sagens kerne.
HÅBLØST PRIMITIVT
Ganske enkelt helt grinagtig: "The Core" er ualmindelig svær at tage alvorlig, selvom katastrofetemaet byder op til en vis form for nysgerrighed.

En trist besked
Da det går op for forskeren Josh, at Jordens kerne er holdt op med at rotere, må han give verden den triste besked, at det hele snart er forbi.

Sagens kerne
Men så nemt slipper menneskeheden ikke! Snart har man udviklet en supermaskine, der skal fragte Josh og en lille håndfuld medforskere ind til sagens og Jordens kerne - for med lidt held at redde alt.

Jammerlige effekter
Den første halve time af filmen udgør faktisk jævnt passabel katastrofefilms-spænding, men så sætter special effects ind, og det er ikke kønt.

Ufrivlligt komisk
Håbløst primitive billeder af det lange fallos-symbol af et fartøj på vej gennem ild, lava og mærkelig intethed er i bedste fald ufrivilligt komiske.

Svær at tage alvorligt
Men filmen vil gerne tages alvorligt - og det kniber det altså med, når animationer og effekter er så hysterisk utroværdige.

Melo-teatralsk
Skuespillet bliver tiltagende melo-teatralsk, efterhånden som de uundgåelige tab i Jordens tjeneste sætter ind. For at redde Jorden må man trods alt ofre sig. Det må vel siges at være i en god sags tjeneste?
Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Core, The

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Core, The
Instr: Jon Amiel Prod: Sean Bailey, David Foster, Cooper Layne  Manus: Cooper Layne, John Rogers  Foto: John Lindley  Klip: Terry Rawlings  Mus: Christopher Young  
Medvirkende:
Aaron Eckhart (Josh)
Glenn Morshower (FBI Agent)
Tcheky Karyo (Serge)
Richard Jenkins (General Purcell)
Hilary Swank (Beck)
Bruce Greenwood (Commander Richard Iverson)
Alfre Woodard (Stickley)
Stanley Tucci (Zimsky)
Delroy Lindo (Brazzelton)
DJ Qualls (Rat)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.