4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Need for Speed
En ung mand med en veludviklet speederfod kører tværs gennem USA i en ombygget Ford Mustang for at deltage i et racerløb.
UALMINDELIG DUMT
Ud over det helt oplagte rush, hvor ekstremt potente biler kommer op i omdrejninger, er ”Need for Speed” virkelig en ynkelig actionfilm, der er begravet i krampagtige klichéer.

At vise sit værd
Racerkøreren Tobey Marshall vil meget gerne vise sit værd til et ganske særligt løb, og da han får nys om et løb for særligt indviede, fræser han tværs gennem USA i en ombygget Ford Mustang med 900 hestekræfter.

Storsminket dulle
Med sig om bord har han den storsminkede britiske dulle, Julia Maddon, der for nyligt gav ham røde ører ved at narre ham til at tro, at hun som de fleste kvinder ikke interesserede sig for biler.

Bilkendernes madonna
Men nej: Maddon viser sig at være en bilkendernes madonna med udstyret i orden, en slags mekaniker forklædt som feminist, og de to rystes efterhånden sammen i sportssæderne.

Ultradumt manuskript
Et særkende ved ”Need for Speed” er det i overdrevet grad ultradumme manuskript, der udelukkende har fokus på biljagter og høje omdrejninger.

Dumplat
Det kan være lækkert i sig selv, men filmen udvikler sig så dumplat, at man er tæt på at skrige, bare for at overdøve de latterlige replikker blandet med motorstøj.
Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Need for Speed

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
2014, USA, Action, 132 min
Dansk titel: Need for Speed
Instr: Scott Waugh Prod: John Gatins, Patrick O´Brien, Mark Sourian  Manus: George Garins  Foto: Shane Hurlbut  Klip: Paul Rubell, Scott Waugh  Mus: Nathan Furst  
Medvirkende:
Aaron Paul (Tobey Marshall)
Dominic Cooper (Dino Brewster)
Imogen Poots (Julia Maddon)
Ramon Rodriguez (Joe Peck)
Michael Keaton (Monarch)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.