4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Crossing Guard, The
En smykkehandler med en blakket fortid har én mission: at dræbe den berusede mand, der slog hans datter ihjel i en bilulykke.
PINLIGT RINGE
I sin tidlige instruktørkarriere præsterede Sean Penn dette aparte krimidrama, der bedst kan beskrives som grimt.

Ingen sammenhængskraft
Det er en film helt uden sammenhængskraft. Sean Penn har selv forfattet historien om smykkehandleren Freddy Gale, der bruger det meste af sin tid på at være bitter over sin datters død.

Indædt mission
Da den mand, der slog datteren ihjel som beruset chauffør, kommer fri af fængslet, bliver det Freddys indædte mission at slå ham ihjel, men han mangler den nødvendige rygrad.

Springende stil
Fortællestilen er springende, umotiverende og mærkeligt flad. Og teknisk er ”The Crossing Guard” er mysterium: mest at alt tager filmen sig ud som en særdeles billig 80’er-tv-film.

Udtalt brug af slow motion
En udtalt brug af slow motion kombineret med kitschet filmmusik af Jack Nitzsche er en helt absurd billiggørelse, som det er meget svært at se som seriøse virkemidler.

Pinligt ringe
Jack Nicholson er selvfølgelig altid et stærkt kort, men det er umuligt at tilføre rollen andet end små glimt af god energi – filmen er og bliver pinligt ringe.
Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Crossing Guard, The

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1995, USA, Drama, 111 min
Dansk titel: Crossing Guard
Instr: Sean Penn Prod: David Hamburger, Sean Penn  Manus: Sean Penn  Foto: Vilmos Zsigmond  Klip: Jay Cassidy  Mus: Jack Nitzsche  
Medvirkende:
Jack Nicholson (Freddy Gale)
David Morse (John Booth)
Anjelica Houston (Mary)
Robin Wright (Jojo)
Piper Laurie (Helen Booth)
Richard Bradford (Stuart Booth)
John Savage (Bobby)
Kari Wuhrer (Mia)
Priser:
GG-N, Bedste birolleskuespillerinde (Huston)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.