4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Men in War
En lille deling amerikanske soldater kæmper for livet, mens de langsomt strider sig frem gennem Korea-krigens tørre slagmark.
KRIGS-ESSENS
Anthony Manns klassisk nærværende krigsdrama, "Men in War", har fokus på psykologien bag snarere end de egentlige krigshandlinger og rekyler på vildveje.

Soldaterpinsler
Blot fire år efter Korea-krigens afslutning fortaltes her historien om en mindre gruppe amerikanske soldaters pinsler i det forpint fremmedartede, på evig vagt og i evig frygt.

Under overfladen
Det er en film, der på alle måder går under overfladen og hermed indfanger selve krigens essens: de mange tab af både forstand, uskyld og menneskeliv.

Lurende farer
Dramaet er koncentreret om de lurende farer i form af snigskytter og landminer. Og fortalt i den helt rigtige afventende og diminutive stil former "Men in War" et uhyggeligt ægte møde med krigens Gesammt-rædsler.

Blik for detaljen
Kameraet er fluen på væggen, aldrig i nogen form for unaturlig bevægelse og konstant med blik for detaljen: den enkelte soldats pinsler og de få øjeblikke, hvor han i hvert fald bilder sig ind, at han er i sikkerhed.

Uafrysteligt
Kredsende om en meget kort afstand i adstadigt tempo - og af gode og forsigtige grunde - bliver filmoplevelsen så meget desto mere intens og uafrystelig.

Skuespillet er i særklasse, og Elmer Bernsteins musik er næsten helt fraværende - endnu en grund til filmens mesterlige fremtoning.
Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Men in War

Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7
Fakta om filmen
1957, USA, Krig, 102 min
Dansk titel: Men in War
Instr: Anthony Mann Prod: Sidney Harmon  Manus: Philip Yordan, Ben Maddow  Baseret på: roman af Van Van Praag  Foto: Ernest Haller  Klip: Richard C. Meyer  Mus: Elmer Bernstein  
Medvirkende:
Robert Ryan (Lt. Benson)
Aldo Ray (Sgt. Montana)
Robert Keith (The Colonel)
Phillip Pine (Sgt. Riordan)
Nehemiah Persoff (Sfc. Nate Lewis)
L.Q. Jones (Sgt. Davis)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.