4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Red Dawn
Tredje Verdenskrig er netop brudt ud og en gruppe amerikanske teenagere med en lidt ældre leder tager kampen op mod fjenden.
UBEHJÆLPSOMT
Havde det ikke været for Ric Waites pletvis strålende fotografering og en reel dosis 80'er-kitsch, ville denne Tredje Verdenskrigs-teenagerfilm unægtelig skrabe bunden.

Idiotisk historie
Og vi er da også ofte helt dernede, hvor det gør pinligt ondt i John Milius' mildt sagt ubehjælpsomme iscenesættelse af en decideret idiotisk historie.

Tredje Verdenskrig
Tredje Verdenskrig er netop brudt ud, og et sammensurium af russiske og spanske soldater smider om sig med granater og andet dødbringende isenkram i et pludseligt opstået indædt amerikanerhad.

Enestående modstandskamp
I centrum af den fatale krig befinder en gruppe teenagere sig, og dem tager ledertypen Jed kærligt under armen og med op i bjergene, hvorfra de formøbler en enestående modstandskamp.

Men tabene bliver store, og krigen vil øjensynlig ingen ende tage..

Helskæv lydkulisse
Med en helskæv lydkulisse (forfærdelig dubbing, utroværdige lydeffekter og melodramatisk musik) samt i bedste fald tåleligt skuespil slæber "Red Dawn" sig helt igennem ufrivilligt komisk gennem de opstyltede begivenheder.

Jævnt pinefuldt
Ikke én scene er det mindste troværdig, og det er selvfølgelig jævnt pinefuldt. Alligevel kan man ikke lade være med at trække kærligt på smilebåndet ad filmens kitschede ubehjælpsomhed med fokus på krigeriske teenagere.
Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Red Dawn

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1984, USA, Action, 114 min
Dansk titel: Blodrødt daggry
Instr: John Milius Prod: Barry Beckerman, Buzz Feitshans  Manus: Kevin Reynolds, John Milius  Foto: Ric Waite  Klip: Thom Noble  Mus: Basil Poledouris  
Medvirkende:
Patrick Swayze (Jed)
C. Thomas Howell (Robert)
Lea Thompson (Erica)
Charlie Sheen (Matt)
Jennifer Grey (Toni)
Ben Johnson (Mr. Mason)
Harry Dean Stanton (Mr. Eckert)
Ron O´Neal (Col. Ernesto Bella)
William Smith (Strelnikov)
Powers Boothe (Lt. Col. Andrew Tanner)
Frank McRae (Mr. Teasdale)
Lane Smith (Mayor Bates)
Brad Savage (Danny)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.