4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Oblivion
I året 2077 er de fleste mennesker emigreret til Saturns måne, Titan. Men et ægte menneskepar er blevet tilbage på Jorden for at patruljere tingenes farefulde tilstand.
FEJLFRIT FLADPANDET
Fejlfri fladpandet science fiction, der stort set når hele vejen rundt i omgangen med fortærskede klichéer i en komisk utroværdig historie.

Tom Cruise spiller hovedrollen som den aktivt udøvende pilot, på farefuld patrulje over en ugæstfri planet Jorden, som den tager sig ud efter alle tiders apokalypse.

Spændende hemmeligheder
Fra et fikst kontroltårn sidder hans assistent - og kæreste. Hun styrer slagenes gang og sørger for, at Cruise kommer hjem igen, selv efter at han har haft nærkontakt med de væmmelige væsner, der skal vise sig at gemme på spændende hemmeligheder bag de vilde masker.

Ekstremt støjende
"Oblivion" er ekstremt støjende i alle sanselige aspekter. Totalt udspilet af en art trommesyge puster filmen sig op til en volumen, der er ganske usmagelig.

Konstant kvælende
Nærved konstant kvælende filmmusik, en voldtægt af visuelle effekter og uanede mængder af hardware, der siger sjove lyde: "Oblivion" er helt igennem filmoplevelse på formens præmisser.

Ingen åndehuller
Der er bogstavelig talt ingen åndehuller undervejs - undtagen netop hovedpersonens hemmelige åndehul, der får en særlig betydning i filmens slutning. Der bliver aldrig plads til begejstring for bar selvbegejstring. Og Tom Cruise er ikke nogen fantastisk skuespiller: det står klart i mange af filmens ufrivilligt komiske og billigt udseende scener.
Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Oblivion

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Oblivion
Instr: Joseph Kosinski Prod: Peter Chernin, Dylan Clark, Duncan Henderson, Joseph Kosinski  Manus: Karl Gajdusek, Michael Arndt  Baseret på: grafisk roman af Joseph Kosinski  Foto: Claudio Miranda  Klip: Richard Francis-Bruce  Mus: Anthony Gonzalez, M83, Joseph Trapanese  
Medvirkende:
Tom Cruise (Jack)
Morgan Freeman (Beech)
Olga Kurylenko (Julia)
Nikolaj Coster Waldau (Sykes)
Melissa Leo (Sally)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.