4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

grønne elevator, Den
To unge par er frustrerede på kryds og tværs af utroskab og almindelig kedsomhed. En ordentlig omgang sprut får vendt op og ned på dét.
TUNG FULDSKABSFARCE
Det starter ellers meget godt og med nogenlunde høj fane for denne Anker-komedie, men snart går det galt, og hele herligheden ender i det plumpt lalleglade.

To unge ægtepar kæmper med hver deres hverdagskriser. Hos det ene par er hun frygteligt frustreret over, at han er så vattet og ikke yder modspil.

Hos det andet par trives han morderlig godt med, at hun ikke indser, at hans mange "bestyrelsesmøder" i virkeligheden er kvindegymnastik - lige indtil hun lugter lunten.

Som en hævnaktion på deres respektive bedre halvdele, slår den vattede og den bedragede sig sammen i et drukorgie - deres første i livet - og håber, at de skabe en god portion jalousi.

Bundløst plat
I langtrukne drukscener, hvor Kjeld Petersen og Birgitte Reimer blander drinks og hænger i lysekronen i vilde råb og vaders indleder filmen sit korstog udi det bundløst platte farcehelvede.

Under lavmål
Herfra er der med replikker som Så din lille jakke, nu skal du sove.. Nu skal du sove-love.. ingen vej tilbage for filmen: den havner et godt stykke under lavmålet.

Inden det går helt galt, når man at glæde sig over Kjeld Petersen i en fint afrundet præstation som vattet ægtemand. Men da først platheden tager kegler, forsvinder han helt ned i farcedybet, hvor selv ikke de største talenter kan bunde.

Glimtvis elegance
Paul Hagen viser glimtvis elegance, mens Axel Strøbye i en mindre rolle udgør filmens mest tilslebne figur. Ghita Nørbys ungpigecharme tilfører udvalgte scener en vis energi, mens Birgitte Reimer ligesom Petersen forsvinder i drukplatheden.

Christian Arhoff ses i en af sine uendeligt mange idiotiske folkeklovneroller.
Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
grønne elevator, Den

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1961, Danmark, Komedie, 82 min
Dansk titel: grønne elevator, Den
Instr: Anker Sørensen Prod: Aage Stentoft  Manus: Arvid Müller, Aage Stentoft, Anker Sørensen  Foto: Kjeld Arnholtz  Klip: Wera Iwanouw  Mus: Sven Gyldmark  
Medvirkende:
Kjeld Petersen (Hans Haldorff)
Ghita Nørby (Ellinor Haldorff)
Paul Hagen (Willy Foethmann)
Birgitte Reimer (Mona Foethmann)
Christian Arhoff (Max)
Axel Strøbye (Hother Holk)
Bjørn Puggaard-Müller (Sømand)
Tove Wisborg (Marianne)
Susse Wold (Ekspeditrice)
Anne Werner Thomsen (Kvinde, der spiser sammen med Willy)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.