4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Guldregn
En gruppe børn bliver vidne til et par bankrøveres gemmested og rodes ind i et nervepirrende spil.
STEMNING OG STORSPIL
Ganske uforglemmelig blandt danske børne-krimifilm er Søren Kragh-Jacobsens "Guldregn" med manuskript af Anders Bodelsen. Nerven er der, stemningen er der, iscenesættelsen er knivskarp. Og børnene spiller udmærket, mens de voksne spiller ganske blændende.

En lille gruppe venner i den tidlige pubertetsalder kommer i et svært dilemma, da de tæt ved deres hule i skoven finder en nedgravet dåse indeholdende over 800.000 kr. i kontanter.

Den dårlige samvittighed
Pengene viser sig at stamme fra et postrøveri i Nærum. Børnene tager dåsen og pengene med hjem og diskuterer nervøst, hvad de skal gøre med dem. Det kan være svært at skjule den dårlige samvittighed for forældrene, men endnu sværere og langt mere farligt bliver det, når røverne hen ad vejen finder ud af, hvor "deres" penge er.

Gennemslagskraft
De fire børnehovedpersoner er nøglen til "Guldregn"s gennemslagskraft. Det er fire helt forskellige unger, der står godt til hinanden og giver hinanden flot modspil. Den yngste i slænget, Karen, er med sit svage syn, stærke briller og endnu stærkere hørelse en vigtig brik i den raffinerede og velfortalte historie.

Stærk skurkerolle
Allerbedst blandt de voksne er Torben Jensen som hovedskurk. Han spiller sin rolle med en karakterfuldhed, der giver genlyd.

Som hans uautoritære medhjælper og medløber ses en veloplagt Søren Østergaard.
Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Guldregn

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
1988, Danmark, Krimi, 96 min
Dansk titel: Guldregn
Instr: Søren Kragh-Jacobsen Prod: Metronome  Manus: Anders Bodelsen  Baseret på: roman af Anders Bodelsen  Foto: Dan Laustsen  Klip: Leif Axel Kjeldsen  Mus: Jacob Groth  
Medvirkende:
Ricky Rasmussen (Jørn)
Ken Vedsegaard (Lasse)
Tania Frydensberg (Karen)
Nanna Bøndergaard (Nanna)
Torben Jensen ("Solskærmen")
Jens Okking (Jørns far)
Søren Østergaard (Mannicke, "Solskærmens" hjælper)
Kirsten Cenius (Nannas mor)
Ulla Gottlieb (Lasses mor)
Helle Merete Sørensen (Jørns mor)
Priser:
RB, Bedste musik
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.