4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Fright Night
Det er svært for den gyserentusiastiske knægt at overbevise vennerne om, at naboen viser sig at være vampyr.
GRINAGTIG VAMPYRGYSER
Her er vi vidner til et særdeles vattet teenagegys fra midtfirserne. Handlingen centrerer sig om knægten Jerry, der er en meget ivrig gyserprograms-konsument på tv, men han er ikke så kæphøj, da en vampyr og hans hjælper pludselig flytter ind i det store, slotlignende nabohus.

Medfødte talenter
Det bliver svært at overbevise både vennen, den potentielle kæreste og vampyrdræberen fra tv-programmet om de nye naboer, så indtil beviserne kommer af sig selv, er Jerry alene oppe imod ekstremt overnaturlige kræfter - og en vampyr, der bestemt ikke sparer på sine medfødte talenter.

Frastødende udtryk
"Fright Night" er temmelig frastødende i sit udtryk - humoren halter, gysene er larmende, platte og overdimensionerede. Der er ingen balance mellem gys og komik, og begivenhederne overstyres til det pinagtige.

Overdramatisk spil
Skuespillet er tilsvarende overdramatisk, rollerne naive, dialogerne saftigt dumme. Effektmageriet står tilbage som eneste underholdning, og det holder langt fra i mål.

Lever som kult
Ikke desto mindre lever "Fright Night" som kult, og helt fremme i 2010’erne blev filmen genindspillet og fik sågar en efterfølger.
Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Fright Night

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1985, USA, Gyser, 102 min
Dansk titel: Gysertimen
Instr: Tom Holland Prod: Herb Jaffe  Manus: Tom Holland  Foto: Jan Kiesser  Klip: Kent Beyda  Mus: Brad Fiedel, Tangerine Dream  
Medvirkende:
Chris Sarandon (Jerry Dandridge)
William Ragsdale (Charley Brewster)
Amanda Bearse (Amy Peterson)
Roddy McDowall (Peter Vincent)
Jonathan Stark (Billy Cole)
Christopher Lee (Dracula (arkivfilm))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.