4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

2900 Happiness [1] (tvs)
Kernefamilien fra Holbæk skal opleve Hellerup og anerne, men farmand Karl Erik har en overraskelse i ærmet: svigersønnen skal overtage milliardvirksomheden.
PERVERST
TV3s store satsning og en efter sigende mulig konkurrent til DRs og TV2s seerslugere er denne multiorgiastiske tv-serie med den velduftende titel "2900 Happiness".

Gamle garvede og helt ubeskrevne skuespillere finder sammen i en historie om jalousi, magt, sex og penge. Som titlen antyder, drejer det sig om lykkelige mennesker i Hellerup. Men er de nu også så lykkelige? Det sættes der spørgsmålstegn ved allerede i første afsnit.

Her ankommer bonderøvsdelen af familien Von Bech fra Holbæk til den mondæne strandvejsvilla med nyindkøbt Maserati ved gitterporten. Skæbnen vil at familieforetagendets direktør, Karl Erik (Kjeld Nørgaard), vælger at overdrage magten til sin svigersøn (Sten Skovgaard), hvilket efterlader hans egen søn Jan Erik (Peter Reichhardt) med en meget lang næse.

Se kun én episode!
Resten giver sig selv. Derfor er det heller ikke nødvendigt at se mere af serien. Men der er en anden og meget mere vægtig årsag til, at man ikke skal bruge så meget som et sekund på TV3s elendige makværk.

Mener manuskriptforfatter Iben Gylling det virkelig alvorligt, når hun sætter sig og skriver en historie, der er så komplet tomhjernet og gennemsyret af klichéer? Her må være tale om fænomenet Gylling-spredning - en fæl stank af talentløshed.

Projektet er ment alvorligt!
Instruktørerne tager givetvis også dette her projekt alvorligt, i hvert fald er serien iscenesat med stor omhu og uden smalle steder (selvom teknikken lader en del tilbage at ønske).

Det er ikke alene talentløst, komplet ukunstnerisk og dybt, dybt kommercielt lort, det er også direkte perverst. Én ting er Sofie Lassen-Kahlke, som vi på forhånd vidste er Danmarks absolut mest talentløse skuespillerinde i funktion, noget helt andet er at blande nogle af de dygtige gamle ind.

Det er en gåde, hvordan det er lykkedes at overtale fx Malene Schwartz til at medvirke som flue i denne tv-mødding, hvor hendes skuespil i bedste fald kan kaldes jammerligt - join the club, Malene - skuespillet er generelt af så ringe standard, at man bliver helt kvalm.

Fascinerende Lassen-Kahlke?
Musak med feel-good-guitar sætter den rette stemning mellem scenerne, Sofie Lassen-Kahlke kan ikke engang gå to meter over Hellerups asfalt, uden at det er kunstigt: FASCINERENDE..

Et publikum til denne serie vil typisk være 14-årige tøser, der med en vis ret kan undsige sig kritik for at elske serien, men alle andre bør gøre det eneste rette med denne serie: se en episode, stik en finger i halsen og bræk oplevelsen op igen. Så er systemet renset.
Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
2900 Happiness [1] (tvs)

Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7
Fakta om filmen
2007, Danmark, Drama, 30 min
Dansk titel: 2900 Happiness [1] (tvs)
Instr: Niels Nørløv Hansen, Martin Schmidt m.fl. Prod: Henrik Jongdahl, Thomas Lydholm  Manus: Iben Gylling, Thomas Glud m.fl.  Foto: Rasmus Arrildt, René Gundesbøl  Klip: Henrik Fleischer, Lars Hesselholdt, Niels Ostenfeld  
Medvirkende:
Sofie Lassen-Kahlke (Maibritt 'Majse' Von Bech)
Jesper Lohmann (Sten Skovgaard)
Kjeld Nørgaard (Karl Erik Von Bech)
Peter Reichhardt (Jan Erik Von Bech)
Malene Schwartz (Benedikte Von Bech)
Elin Reimer (Ældre kvinde, der sælger hus)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.