4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

V for Vendetta
En maskeret frihedskæmper kendt under navnet "V" bruger terroristmetoder i kampen mod et fremtidigt totalitært styre.
VATTET FREMTIDSBILLEDE
Jævnt hen miserabel film proppet til bristepunktet med ligegyldige klichéer, håbløst skuespil og smurt ind i en sovset musik, der aldrig tillader den højdramatiske historie at stå på egne ben.

Hårde og lidt primitive ord til en så stor produktion baseret på populære tegneserier af David Lloyd, men her er virkelig tale om en helkikser, der slet ikke lykkes med at skildre fremtidens tænkte totalitære samfund i Storbritannien, sådan som tegneserierne lægger op til.

Vi befinder os i et fremtidens Storbritannien, hvor den unge kvinde Evey (Natalie Portman) bliver reddet ud af en livstruende situation af en maskeret frihedskæmper, kendt som V. V starter egenhændigt en revolution, da han ødelægger to London-kendemærker og overtager de statslige sendeflader, i håbet om at få folket til at gøre oprør mod det totalitære styre. Da Evey afdækker V's mystiske baggrund, opdager hun også sandheden om sig selv..

Gudsjammerligt ringe skuespil
Først og fremmest er skuespillet gudsjammerligt dårligt - hovedrolleindehaver Natalie Portman falder ganske igennem, og Stephen Rea følger lige i hælene på hende i en af sine mest kønsløse præstationer til dato.

Handlingen er pakket i svulstig dramaturgi. Filmmusikken er et bastant møde fra første scene og tillader aldrig stemninger i handlingen at stå alene - og dét bliver en stor belastning, særligt da Dario Marianellis Hollywood-inspirerede filmmusik overhovedet ikke passer ind i genren.

Spænding, mystik og stemning udebliver. Det er i store træk en ganske overflødig film.
Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
V for Vendetta

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: V for Vendetta
Instr: James McTeigue Prod: Grant Hill, Joel Silver, Andy Wachowski, Larry Wachowski  Manus: Andy Wachowski, Larry Wachowski  Baseret på: tegneserie af David Lloyd  Foto: Adrian Biddle  Klip: Martin Walsh  Mus: Dario Marianelli  
Medvirkende:
Natalie Portman (Evey Hammond)
Hugo Weaving (V)
Stephen Rea (Inspector Eroc Finch)
Stephen Fry (Gordon Deitrich)
John Hurt (Chancellor Adam Sutler)
Rupert Graves (Dominic)
Ben Miles (Dascomb)
Roger Allam (Lewis Prothero)
Sinéad Cusack (Delia Surridge)
Eddie Marsan (Etheridge)
Joseph Rye (Jones)
Martin Savage (Denis)
Imogen Poots (Young Valerie)
Laura Greenwood (Sarah)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.