4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Zafir
En pige med hesteblod i årerne har en drøm om at ride på den flotte Zafir. Hun får hjælp fra en flygtningepige.
VAG DANSK FAMILIEFILM
Familier kan nok overkomme en time og et kvarter i selskab med den flotte hest Zafir og dens menneskelige venner. Der er en nogenlunde pæn portion dramatik i historien til at overbevise let modtagelige børn og barnlige sjæle.

En vag affære
Vi der ikke kan lade være med at vurdere film på flere plan må med skam konstatere, at "Zafir" er en noget vag affære, der ikke er tilfredsstillende hverken i historie eller teknik.

Filmens instruktør Malene Vilstrup har ikke greb om tingene: der går alt for meget koncentration med at få bare nogenlunde acceptable præstationer ud af de ledende børneskuespillere.

Rose Marie Hermannsen spiller pigen Anna, der er vild med heste og har en drøm om at komme til at ride den flotte men også lidt farlige Zafir til en snarlig konkurrence. Hun får hjælp fra uventet kant, da en pige fra en nærliggende flygtningeinstitution viser sig at have glimrende tag på heste, og samtidig får Anna sig her en ny veninde.

Komiske stereotyper
De voksne skuespillere bliver lettere komiske stereotyper. Børnene er uheldigvis ikke sprudlende dygtige, og det er et kiks, der giver genlyd, at danske Katrine Schnoor skal tale "indvandrer-dansk". Det fungerer overhovedet ikke!
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Zafir

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
2003, Danmark, Drama, 75 min
Dansk titel: Zafir
Instr: Malene Vilstrup Prod: Sarita Christensen, Mette Nelund  Manus: Hans Hansen, Malene Vilstrup  Foto: Lars Beyer  Klip: Miriam Nørgaard  Mus: Hans-Erik Philip  
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.