4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Forgotten, The
Hvad gør Telly Paretta, da alle omkring hende pludselig hævder, at hun aldrig har haft en søn: at hun har vrangforestillinger og blot skal glemme drengen?
ABSURD HYSTERI
Her bliver man vidne til en absurd overgearet Hollywood-thriller, der er tungt belæsset med hyperdramatik udi alle filmkunstens virkemidler. Ikke på noget tidspunkt falder der ro over historien og måden, den fortælles på.

Som tilskuer kan man blot se frustreret til og bide negle af rædsel over den ligegyldige og standardiserede måde, filmen er stykket sammen på. Enhver scene rummer irriterende klichéer lige fra måden at spille skuespil på til musikkens indtræffen i et bestemt sekund.

Pinlige aktører
Joseph Ruben og hans lille hær af professionelle filmfolk og skuespillere bliver alle pinlige aktører i et af de fladeste og mest overfladiske rutinearbejder, som Hollywood har sat penge i i nyere tid.

Julianne Moore spærrer øjnene helt op og krænger kroppen bagud i godt 90 minutter: uretfærdigt behandlet og panisk eneaktør i en sag, der med god grund kan give hende kulør i kinderne.

Alle omkring hende hævder nemlig, at hendes erindringer om en søn, der døde i et flystyrt nogle år tidligere, er rene illusioner, og hun skulle således have opdigtet sønnens eksistens.

Hun tror dog mere på sig selv end på omgivelserne, og heldigvis finder hun sammen med en mand, der pludselig kommer i tanker om sin datter, der angiveligt døde under samme flystyrt.. Nu kan de to kæmpe en fælles kamp for at finde sandheden.

Væmmelsens vræl
Gerald Di Pegos manuskript er helt hen i den døde skov: ingen nåle, intet løv, intet dyreliv, ingen fuglesang, ingen inspiration, intet lys. Filmen bliver et ækelt billede på den tåbeligt Hollywood-tilpassede historie, og man kan intet anden foretage sig end at sidde og vræle af væmmelse over alle filmens utåleligheder.

Julianne Moore er ganske enkelt så skidt spillende, at man helt kommer i tvivl, om hun overhovedet har talent. Over for hende spiller en række større Hollywood-ikoner i stereotype roller, bl.a. en rundbrillet Gary Sinise som "forstående" psykolog og Linus Roache som den "mystiske mand, der nok gemmer på en hemmelighed".
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Forgotten, The

Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7Karakter: 0 ud af 7
Fakta om filmen
2004, USA, Thriller, 92 min
Dansk titel: Forgotten, The
Instr: Joseph Ruben Prod: Bruce Cohen, Dan Jinks, Joe Roth  Manus: Gerald Di Pego  Foto: Anastas N. Michos  Klip: Richard Francis-Bruce  Mus: James Horner  
Medvirkende:
Julianne Moore (Telly Paretta)
Christopher Kovaleski (Sam)
Matthew Pleszewicz (Sam at 5)
Anthony Edwards (Jim Paretta)
Jessica Hecht (Eliot)
Linus Roache (A Man)
Gary Sinise (Dr. Jack Munce)
Dominic West (Ash Correll)
Robert Wisdom (Carl Dayton)
Alfre Woodard (Det. Anne Pope)
Lee Tergesen (Al Petalis)
Ann Dowd (Eileen)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.