4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Wonderland
Tre vidt forskellige søstre forsøger at få hverdagen til at hænge sammen i hektiske London.
OP- OG NEDTURE
Michael Winterbottoms uhøjtidelige hverdagsdrama er dramatisk stærkt og vedkommende. Uhyre enkelt beskriver det hverdagens komplicerede forhindringer, som de tager sig ud for millioner af mennesker verden over hver eneste dag.

Alle antenner ude
Det er med alle antenner ude, at man modtager denne film, der trykker på de fleste følelseskontakter. Historien er gennemført uhøjtideligt fortalt, og skildrer hverdagslivet for en række britiske skæbner så virkelighedsnært som det næsten overhovedet er muligt .

I grænselandet
I grænselandet mellem knugende angst og jublende lykke bevæger "Wonderland" sig støt fremad, hele tiden i en stemning af virkelighedsnærhed, der får en til at tænke både frem og tilbage på situationer i ens eget liv. Det er sjældent, at man ser hverdagen så ægte portrætteret som hér.

Tre London-søstre
Tre London-søstre lever hver deres vidt forskellige tilværelse i storbyen. Den ene er singleservitrice på jagt efter drømmeprinsen, den anden er fraskilt frisør med en halvstor knægt, den tredje er højgravid i et tilsyneladende idyllisk parforhold.

Søstrenes forældre har et miserabelt forhold, der kun hænger sammen i fornuftens yderste tråde.

De store følelser
De mange små detaljer i beskrivelsen af personerne er uovervindelige og rammer næsten hver gang plet. Følelserne når man er forelsket, bliver brændt af, bliver svinet til, bliver overset eller forbigået - alle disse hverdagsfølelser portrætteres slet og ret fremragende af et unikt hold af dygtige skuespillere.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Wonderland

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Wonderland
Instr: Michael Winterbottom Prod: Gina Carter, Andrew Eaton  Manus: Laurence Coriat  Foto: Sean Bobbitt  Klip: Trevor Waite  Mus: Michael Nyman  
Medvirkende:
Shirley Henderson (Debbie)
Gina McKee (Nadia)
Molly Parker (Molly)
Ian Hart (Dan)
John Simm (Eddie)
Stuart Townsend (Tim)
Kika Markham (Eileen)
Jack Shepherd (Bill)
Priser:
CAN-N, Palme d´Or-nominering
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.