4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Holy Smoke
En ung kvinde er blever grebet af en sekt og dens guru i Indien. Hendes familie lejer en erfaren rådgiver, der skal bringe hende tilbage til et "normalt" liv.
YNKELIGE VRIDNINGER
Lidt af et spring for den dygtige instruktør, Jane Campion. Her er vi ovre i noget småsnusket, semi-erotisk og halvplat tilført en pæn portion forfejlet kunstnerisk symbolik: "Holy Smoke" holder - for at bruge et moderne udtryk - ikke en meter.

Dansante hashvrag
Kate Winslet spiller den lykkelige unge, Ruth, der har fundet lykken i Indien hos en stor guru. Hendes familie hjemme i Australien er imidlertid ikke interesseret i at have hende rendende blandt kappeklædte, dansante hashvrag langt hjemmefra, så de lejer en ekspert.

En djævleuddriver
Denne ekspert, PJ Waters, spilles af Harvey Keitel. Han har igennem en årrække med stor succes ageret "djævleuddriver" blandt uskyldige mennesker, der er blevet indfanget af en eller anden sekt.

I en øde hytte
Ved hjælp af en særlig teknik er det meningen, at også Ruth skal blive "rask" igen. PJ isolerer hende i en øde hytte, men Ruth har ingen planer om at spilde tiden. Hun blusser og blænder og folder sig ud i dyrisk seksuelle tilnærmelser, som PJ langt fra kan modstå.

Således ender den store plan i en non-stop eskapade, men der er noget, der ikke helt stemmer overens..

Ynkelig slutning
I en kvalmende ynkelig slutning styrtdykker "Holy Smoke" fra fair til fesen, og Harvey Keitels figur, der på intet tidspunkt har været helt troværdig, bliver nu næsten tåbelig.

Dyrisk entusiasme
Se ikke denne film på grund af hot sex - det vildeste forekommer, da Kate Winslet leverer en sending varm tis ned af sine nøgne lår, hvorpå Harvey Keitel straks går til den med dyrisk entusiasme.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Holy Smoke

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Holy Smoke
Instr: Jane Campion Prod: Jan Chapman  Manus: Anna Campion, Jane Campion  Foto: Dion Beebe  Klip: Veronika Jenet  Mus: Angelo Badalamanti  
Medvirkende:
Kate Winslet (Ruth Barron)
Harvey Keitel (PJ Waters)
Julie Hamilton (Mum)
Sophie Lee (Yvonne)
Daniel Wyllie (Robbie)
Paul Goddard (Tim)
Tim Robertson (Dad)
Kerry Walker (Puss)
Pam Grier (Carol)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.