4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Afmagt
Efter sønnens død har moderen svært ved at finde sig selv og ser hele tiden syner. Hun bliver sværere og sværere at styre.
BILLIG NOVELLEFILM
Gyserinstruktøren Martin Scmidt, der siden er blevet kendt for sine succesrige Dennis Jürgensen-filmatiseringer, leverer her en ganske enkelt ækelt dårlig novellefilm, hvis sparsomme kvaliteter udelukkende ligger i stedvis opfindsom kameraføring.

Hårdt ramt mor Puk Scharbau spiller meget ringe som den hårdt ramte unge mor, Ellen, hvis søn er død. Hun ser hele tiden syner, og hendes mand må tage hele registret i brug for at berolige hende.

Ondt bliver værre
Det hjælper dog ikke nævneværdigt, og ondt bliver værre, da en tilfældig youngster søger ly for regnen. Straks får Ellen vendt op og ned på verdenssituationen, så den fremmede bliver til en morderisk galning med forbindelser til den afdøde søn, og nu er helvede for alvor løs.

Skuffende
Filmens slutning lægger op til, at Ellen måske alligevel har ret, men dén køber tilskueren bare ikke. Historien er virkelig tyndt skruet sammen, og det er meget skuffende at se en novellefilm af så dårlig kvalitet.

Billigt udseende
Ikke bare historien er skidt, også hele teknikken bag er i særklasse billigt udseende, på linje med, hvad enhver med et nogenlunde hæderligt kamera ville kunne gå ud og filme - lige på nær en stribe gennemtænkte kompositioner og lyssætninger.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Afmagt

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Afmagt
Instr: Martin Schmidt Prod: Ib Tardini  Manus: Oplysning mangler  Foto: Dirk Brüel  Klip: Camilla Skousen  Mus: Frans Bak  
Medvirkende:
Puk Scharbau (Ellen)
Jens Jørn Spottag (Poul)
Peter Mygind (Den Fremmede)
Jesper Dragsbæk (Daniel)
Keijo Salmela (Lillemanden)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.