4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Down Came a Blackbird (tv)
På et kursted for torturofre finder to mennesker kærligheden. Men det er svært at leve ovenpå de hårde oplevelser.
STÆRKT OG VEDKOMMENDE
Det kan risle en koldt ned ad ryggen, man kan smile ligeså stille, man kan knibe en tåre - alt sammen når man ser Jonathan Sangers fremragende tv-film, "Down Came a Blackbird".

Ikke alene blev filmen Raul Julias sidste, den hører også til blandt hans absolut bedste. Hans skuespil er så varmt og ægte, at man ikke kan undlade at tage det til sig. En anden stærk præstation leveres af Laura Dern - i en kraftfuld og krævende rolle.

Det totale sammenbrud
Journalisten Helen McNulty har mistet sin mand, der blev tortureret ihjel sydpå. Hun slap selv med skrækken men var også tæt på det totale sammenbrud.

Helen opsøger Anna Lenkes kursted for torturofre. Det skal være en hemmelighed, at hun er der for at skrive en reportage til et blad, og den hemmelighed lykkes det da også at holde et langt stykke hen ad vejen.

Skjult dobbeltrolle
Blandt andet fordi, hun jo selv har været udsat for tortur og derfor spiller en skjult dobbeltrolle på kurstedet.

Havde det været hendes plan blot at være en anonym og lyttende skygge under sit ophold under den menneskelige Anne Lenkes vinger, så kommer Helen hurtigt på andre tanker.

Det bliver dog først, da den forfulgte Tomas Ramirez ankommer til kurstedet, at der for alvor begynder at ske ting og sager for Helen.

Fortrængt angst
De to forelsker sig langsomt i hinanden, og Helen føler sig hen ad vejen foranlediget til at åbne for den fortrængte angst. Hendes historie, som vi må vente længe på, er barsk og hårrejsende - flot og ækelt fortalt.

Spillet mellem Raul Julia og Laura Dern er fantastisk - og man nyder også så stærke skuespillere som Vanessa Redgrave, Jeffrey DeMunn, Jay O. Sanders og Sarita Choudhury i mindre roller.

En rigtig stærk og tankevækkende film med dybt menneskelige budskaber.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Intet billede af filmen Down Came a Blackbird (tv)

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Down Came a Blackbird (tv)
Instr: Jonathan Sanger Prod: Joy Ryan  Manus: Kevin Droney  Foto: Christopher Raucamp  Klip: Lance Anderson  Mus: Roger Mason  
Medvirkende:
Raul Julia (Tomas Ramirez)
Laura Dern (Helen McNulty)
Vanessa Redgrave (Anna Lenke)
Sarita Choudhury (Myrna)
Cliff Gorman (Nick the Greek)
Jay O. Sanders (Jan Talbeck)
Jeffrey DeMunn (Rob Rubinstein)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.