Stone (2010)

    En dømt pyroman afsoner sin fængselsstraf, men får med hjælp fra sin udspekulerede kone bearbejdet en ansat til at indstille ham til en prøveløsladelse.


    EN STEN I SKOEN

    Lovlig søgt, men også glimtvis fascinerende amerikansk drama, der som en af sine klare kvaliteter serverer en flot præstation af Robert De Niro.

    Tæt på pension
    De Niro spiller prøveløsladelses-betjenten Jack Mabry, der ikke har mange uger til sin pension, da han påbegynder sagsforløbet Gerald Creeson.

    Sexkillingekone
    Creeson er en dømt pyroman, der ihærdigt forsøger at tale sin sag. Men det er først, da han pudser sin sexkillingekone på sagen - og hermed Mabry - at en positiv udgang på prøveløsladelsen kan komme på tale.

    Troværdighedsproblem
    I dette forløb støder filmen på sit mest problematiske troværdighedsproblem: Det holder bare ikke, og er tilmed temmelig plat.

    Sober tone
    Til gengæld glæder man sig over filmens sobre tone, der tillader særligt Robert De Niro at forme en interessant figur af Jack Mabry. Han har i mange år levet et forbitret liv i en spændetrøje af religion - og med en kone, han tilsyneladende ikke længere elsker.

    Glimtvis flot
    "Stone" er således en glimtvis flot og overbevisende filmoplevelse, der i sine stærkeste scener brænder igennem med budskaberne, oftest uden overvældende brug af musik.



    Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2010, USA, Drama, Thriller, Fængselsfilm, 105 min.

    Dansk titel: Stone
    Instr: John Curran Prod: David Mimran, Jordan Schur, Holly Wiersma Manus: Angus MacLachlan Foto: Maryse Alberti Klip: Alexandre de Franceschi