The Killing [4] (2014)

    Et Seattle-politmakkerpar forsøger at skjule deres egen selvtægt, mens en ny sag stiger politikorpset til hovedet.


    FIN AFRUNDING

    Sammenhængende i denne serie:
    Forbrydelsen (2007)
    Forbrydelsen II (2009)
    Forbrydelsen III (2012)
    The Killing [1] (2011)
    The Killing [2] (2012)
    The Killing [3] (2013)
    The Killing [4] (2014)

    Fjerde og sidste sæson af den amerikanske udgave af "Forbrydelsen" er komprimeret til færre og længere afsnit og afrunder i store træk begivenhederne fint.

    Dårlig samvittighed
    Dårlig samvittighed og angst for at miste skilt og levebrød præger makkerparret Sarah og Stephen fra Seattle politi, efter at de i tredje sæson gik til selvtægt - i hvert fald Sarah.

    Bøvl i privatlivet
    Nu presser en ny sag sig på. En sag der kræver fuld opmærksomhed, men det er svært at mønstre, når man selv står for skud - og begge betjente får tiltagende bøvl i privatlivet.

    Krampagtige tendenser
    Vi kommer ikke helt så flot i stemning, som det var tilfældet i de første tre sæsoner. Fjerde sæson bliver for tidligt indfanget af afrundingens svære kunst, samtidig med at Mireille Enos i hovedrollen i sine tiltagende kriser grænser til det krampagtige spil. Og så er der dømt tudefjæs til bristepunktet i mødet med sæsonens hovedmistænkte, Kyle Stansbury.

    Makkerpar-dramatik
    Det er i sandhed ikke altid lige kønt at se på, men sæsonen holder sig pænt på måtten og former en både vedkommende og troværdig makkerpar-dramatik, der holder til sidste episode, selvom slutscenen må kategoriseres som lovligt amerikansk.



    Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024