Spider-Man 3 (2007)

    Ondskabsfuldhed og personificeret sandstorm sender New York-superhelten Spider-Man på overarbejde uden merbetaling.


    GOD ENERGI

    Sammenhængende film:
    Spider-Man (2002)
    Spider-Man 2 (2004)
    Spider-Man 3 (2007)
    The Amazing Spider-Man (2012)
    The Amazing Spider-Man 2 (2014)

    Spider-Man: Homecoming (2017)

    Spider-Man: Far from Home (2019)


    Lillebror viser sig at have en del af den gode energi, som også det "trængte midterbarn" i Spider-Man-trilogien sprudlede af.

    Underholdningen er sikret
    Hermed er underholdningen sikret: Næsten to en halv time forekommer ikke af mange minutter for meget i selskab med eventyrlige helte- og skurketyper.

    Ufrivilligt ondskabsfuld
    Spider-Man, der i civil hedder Peter Parker, får sin sag for i New York. Ikke alene har en undsluppet fange taget form af et sandstorms-monster; en mystisk sort masse fra det ydre rum har også fået tag i Spider-Man, hvilket gør ham ufrivilligt ondskabsfuld. Der bliver nok at se til i kampen mod ondskab og sandstorm, ligesom privatlivet også byder på almengyldige udfordringer.

    Overbevisende effekter
    Båret af overbevisende visuelle effekter, der sjældent er usmageligt overdrevne, har "Spider-Man 3" allerede spundet et holdbart spind.

    Vid, bid & charme
    Generelt glæder man sig over, at dette tredje eventyr ikke hænger i en tynd tråd, men tværtimod har både vid, bid og charme i både historie, effekter og skuespil.

    Funklende biroller
    Her er et par biroller værd at fremhæve: J.K. Simmons’ koleriske chef har en glansscene i en samtaleanlægs-samtale med sin sekretær. Men særligt Bruce Campbell funkler i en kort, men genialt spillet scene på en fransk restaurant.

    Vagt kærlighedstema
    Til gengæld er Tobey Maguire irriterende apatisk som ’førsteelsker’ - en rolle han ikke udfylder troværdigt. I det hele taget er det sprøde sorg- og kærlighedstema filmens svageste led.



    Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024