The Maiden Heist (2009)

  En kunstelskende museumsvagt beslutter sammen med et par kolleger at stjæle tre kunstværker, inden samlingen flyttes til København.


  FINURLIG KOMIK

  Med et veloplagt og komiske mindet trekløver bestående af Christopher Walken, Morgan Freeman & William H. Macy er denne lille komedie allerede halvvejs i mål.

  Underspillet
  Historien er da også ganske fin, og den underspillede stil er forførende det meste af filmen. Men som det er tilfældet så ofte, får filmen en slagside mod det unødvendigt overgearede hen imod slutningen.

  Herligt samspil
  Indtil da har man kunnet glæde sig over samspillet mellem de tre gutter i en historie, hvor snarrådighed ikke kender nogen alder. Tre ansatte på et museum sætter sig for at stjæle deres respektive yndlingsværker, da ledelsen beslutter at flytte den permanente udstilling til København.

  En farlig mission
  Eller rettere sagt, de får værkerne forfalsket, så de selv kan beholde originalerne - og det er der helt sikkert ikke nogen, der lægger mærke til, hvis da overhovedet missionen lykkes.

  Nuanceret skuespil
  Sjove små hentydninger mod det danske, som fx at det vistnok er godt vejr et par uger om året, gør filmoplevelsen lidt mere farverig for et dansk publikum. Ellers er det mest i skuespillets små nuancer, at "The Maiden Heist" høster de højeste points.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2018

  Fakta om filmen

  2009, USA, Komedie, Krimi, 90 min.

  Dansk titel: The Maiden Heist
  Instr: Peter Hewitt Prod: Lori McCreary, Rob Paris, Bob Yari Manus: Michael Le Sieur Foto: Ueli Steiger Klip: Carole Kravetz Aykanian Mus: Rupert Gregson-Williams