Stand Up Guys (2012)

  Tre 70+-herrer finder sammen efter flere års adskillelse og fristes over evner i retning af den kriminelle løbebane, de ellers har lagt bag sig.


  EN HELKIKSER

  Pinligt ringe krimikomedie der sætter tre store stjerner sammen i en historie, det er til at græde over: "Stand Up Guys" overlever alene på sine mere end halvgamlestars, selvom man må kigge langt efter star quality.

  Festligt samspil?
  Det kunne ellers have været tilforladeligt morsomt. For fanden, Al Pacino, Christopher Walken og Allan Arkin i festligt samspil - det må da kunne noget?

  Håbløse tåbeligheder
  Men nej, "Stand Up Guys" er en håbløs parade af tåbeligheder, hvor krukket komediespil fra særligt Al Pacino mere end understreger den tåbelige historie.

  En håndfuld potenspiller
  Der er den "festlige" og særdeles langtrukne saga, hvor Pacino sluger en håndfuld potenspiller for at blive luder-kåd, med det resultat at han får så hård en diller, at han må på hospitalet.

  En frisk biltur
  Og så er der ellers dømt frisk biltur med "drengene": de stjæler en ulåst superbil og fræser nu af sted som i de gode gamle dage.

  Dybt at falde
  Bedst af de tre er Christopher Walken, der holder fast i et jordnært underspil. Alan Alda kører helt og aldeles på rutinen, og Al Pacino... ikke til at bære og dybt at falde!  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2018

  Fakta om filmen

  2012, USA, Komedie, Krimi, Thriller, 95 min.

  Dansk titel: Stand Up Guys
  Instr: Fisher Stevens Prod: Sidney Kimmel, Gary Lucchesi, Tom Rosenberg Manus: Noah Haidle Foto: Michael Grady Klip: Mark Livolsi Mus: Lyle Workman
  Priser
  • GG-N - Bedste originale sang ("Not Running Anymore")