Breaking Free (1995)

    En teenager med rod i tilværelsen får en ny chance som hestepasser på en specialskole for blinde børn og unge.


    VAMLE VIOLER

    Tæt på topmålet af sødladen nusse-pusse-americana. Teenageren Rick Chilton får en ny chance for at vriste sig fri af et liv med truende kriminel løbebane. Meget mod supervisorens vilje bliver han hestepasser på en specialskole for blinde børn og unge.

     

    En solstrålehistorie

    Her skal det snart vise sig, at Rick gør lykke. Ikke alene organiserer han hestestaldene, så de stråler - han er også en stor inspirations- (og mulig kærligheds-)kilde for hhv. børnene og de unge på specialskolen.

     

    Håb forude

    Så måske er der alligevel håb for outcasts som Rick. I hvert fald gør de landlige omgivelser ham godt, og det sødladne drama er selvsagt ment som inspiration for alle de sages- og rodløse unge, der flakker omkring i en tilværelse uden mål og med.

     

    Drivende sukret

    "Breaking Free" er ærligt talt meget svær at tage alvorlig. Ud over at være drivende sukret, er filmen også grænsende til det ubehjælpsomt primitive i sine skildringer af land- og idyllivet blandt heste og blinde (spillet af seende).

     

    Vamle violer

    Det er ikke kønt, men det er underholdende på sin egen vamle-violer-måde - og som kun amerikanerne kan stykke det sammen. Med rigelige mængder af sovset musik til at svøbe herlighederne yderligere ind.



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1995, USA, Drama, Teenagere, Dyr på film, Børn på film, 106 min.

    Dansk titel: Breaking Free
    Instr: David Mackay Prod: David C. Anderson Manus: Virginia Gilbert, Barbara Clark Wanbaugh Foto: Christopher Faloona Klip: Bret Marnell Mus: Steve Dorff