Starred Up (2013)

    En 19-årig mand havner i fængsel, hvor han bliver nødt til at lære at kontrollere sit voldelige væsen.


    RÅT TREMMERUSKERI

    Det begynder råt, men bliver siden lidt for sødet: "Starred Up" er effektiv fængselsdramatik centreret om 19-årige Eric Loves tid bag tremmer.

    Fængselsnerve
    Det handler helt tydeligt om at finde ind til fængselsnerven og bore godt og grundigt, og det lykkes meget overbevisende i filmens første times tid.

    Utæmmelig vildskab
    Her er der både smerte og utæmmelig vildskab, når Eric desperat forsøger at markere sig som den stærke blandt både personale og indsatte.

    Lynende øjne
    Jack O’Connell formidler ovennævnte kvaliteter med lynende øjne, og vi er næsten ude i den metalliske smag i munden, når amokløbet synes umuligt at stoppe.

    Ad forudsigelighedernes sidevej
    Instruktør David Mackenzie og manuskriptforfatter Jonathan Asser drejer dog snart ind ad forudsigelighedernes sidevej, hvor påtaget fromhed og familieopgør kommer til at spille alt for store roller.

    Klaustrofobiske præmisser
    Det ændrer ikke ved, at "Starred Up" er vellykket britisk fængselsdramatik, stort set fritaget for underlægningsmusik og begavet fortalt på de klaustrofobiske præmisser.



    Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2013, Storbritannien, Action, Krimi, Teenagere, Fængselsfilm, 106 min.

    Dansk titel: Starred Up
    Instr: David Mackenzie Prod: Gillian Berrie Manus: Jonathan Asser Foto: Michael McDonough Klip: Nick Emerson, Jake Roberts