Evan Almighty (2007)

    En forjaget og egoistisk amerikansk politiker får til opgave af selveste Gud at bygge en ark. Det skaber selvsagt meget stor furore.


    RELIGIØS PLATKOMIK

    Man skulle næsten tro, at denne Hollywood-komedie var sponsoreret af et eller flere kristne forbund. I hvert fald er moralen – om end pakket i rigelige mængder platkomik – tykt bibel-omfavnende.

     

    Kjortel med Jesus-design

    Det er Steve Carells Evan Baxter, der må i en kjortel med Jesus-design. Årsagen er, at selveste Gud (i skikkelse af Morgan Freeman) har opfordret ham til at bygge en ark. Materialer og manual skal Gud nok sørge for – men nu må Evan oppe sig, hvis han skal nå det i tide, der er nemlig i følge Gud en oversvømmelse på vej. Og han bør være en pålidelig kide!

     

    Kernefamilieidyl i fare

    Evans politiske karriere forpurres hermed på det skammeligste, og hans kernefamilieidyl er tilsvarende i fare. Men det vækker også enorm opsigt, efterhånden som den gigantiske ark tager form – ikke mindst, fordi Evan konstant er omgivet af alverdens dyr... parvis! Noget er under opsejling.

     

    Universal-bibelsk

    Bittesmå glimt af underfundigt formidlet, universal-bibelsk humor sørger for, at "Evan Almighty" ikke bliver fuldstændig skyllet ud med syndfloden. Men der er godt nok langt imellem snapsene i et set up, der primært kører på de lagkagekomiske (fugleklatte-!)pumper.

     

    I bedste fald kedeligt

    Steve Carells hysteriske stand up-spillestil passer dårligt til Noa/Jesus-rollen, og Morgan Freemans portræt af Gud (i hvidt dress) er i bedste fald kedeligt. Det er ikke en film, der tør tage det meget klassiske materiale og twiste det i uventede retninger, og det lider filmoplevelsen under.

     

    Tæt pakket lyd- og musikdesign

    De mange anmassende dyr er pænt animeret ind i sammenhængen, så den grafiske side er godkendt. Til gengæld er hele herligheden meget tæt pakket i et lyd- og musikdesign, hvor tilskueren ikke skal tvivle på den fantastisk-sødladne tro-flytter-bjerge-stemning.



    Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024