Evan Almighty (2007)

  En forjaget og egoistisk amerikansk politiker får til opgave af selveste Gud at bygge en ark. Det skaber selvsagt meget stor furore.


  RELIGIØS PLATKOMIK

  Man skulle næsten tro, at denne Hollywood-komedie var sponsoreret af et eller flere kristne forbund. I hvert fald er moralen - om end pakket i rigelige mængder platkomik - tykt bibelsk-omfavnende.

   

  Kjortel med jesus-design

  Det er Steve Carells Evan Baxter, der må i en kjortel med jesus-design. Årsagen er, at selveste Gud (i skikkelse af Morgan Freeman) har opfordret ham til at bygge en ark. Materialer og manual skal Gud nok sørge for - men nu må Evan oppe sig, hvis han skal nå det i tide - der er nemlig i følge Gud en oversvømmelse på vej. Og han bør være en pålidelig kide!

   

  Kernefamilieidyl i fare

  Evans politiske karriere forpurres hermed på det skammeligste, og hans kernefamilieidyl er tilsvarende i fare. Men det vækker også enorm opsigt, efterhånden som den gigantiske ark tager form - og ikke mindst fordi Evan konstant er omgivet af alverdens dyr - parvis! Noget er under opsejling..

   

  Universal-bibelsk

  Bittesmå glimt af underfundigt formidlet universal-bibelsk humor sørger for, at "Evan Almighty" ikke bliver fuldstændig skyllet ud med syndfloden. Men der er godt nok langt imellem snapsene i et set up, der primært kører på de lagkagekomiske (fugleklatter!) pumper.

   

  I bedste fald kedeligt

  Steve Carells hysteriske stand up-spillestil passer dårligt til Noa/Jesus-rollen, og Morgan Freemans portræt af Gud (i hvidt dress) er i bedste fald kedeligt. Det er ikke en film, der tør tage det meget klassiske materiale og twiste det i uventede retninger, og det lider oplevelsen under.

   

  Tæt pakket lyd- og musikdesign

  De mange anmassende dyr er pænt animeret ind i sammenhængen, så den grafiske side er godkendt. Til gengæld er hele herligheden meget tæt pakket i et lyd- og musikdesign, hvor tilskueren ikke skal tvivle på den fantastisk-sødladne tro-flytter-bjerge-stemning.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2007, USA, Komedie, Fantasi, Dyr på film, Børn på film, Teenagere, 96 min.

  Dansk titel: Du almægtige, Evan
  Instr: Tom Shadyac Prod: Gary Barber, Roger Birnbaum, Michael Bostick, Neal H. Moritz, Tom Shadyac Manus: Steve Oedekerk Foto: Ian Baker Klip: Scott Hill Mus: John Debney