Dear John (2010)

  En elitesoldat på orlov ved havet forelsker sig i en ung kvinde, og op- og nedturene sætter straks sit præg på det nystartede forhold.


  PLUMP ROMANTIK

  Svenske Lasse Hallströms feel good-filmvaremærke serveres her med alt for meget amerikansk sukker: "Dear John" er plump og småvammel romantik med små søde opsving.

  På orlov ved havet
  Elitesoldaten John er på orlov ved havet, hvor hans veldrejede krop og kompromisløse handlekraft hurtigt imponerer den lille lyslokkede Savannah, og sød musik og kærlighed opstår.

  Forhold på prøve
  Men forholdet sættes hurtigt på prøve, for begge har temperament, og snart skal John atter i kamp, og afstanden bliver stor, og måske er de også for forskellige...?

  Urtypisk romantik
  Plottet er som det måske kan fornemmes urtypisk for den romantiske genre. Her afviges ikke fra normerne; Nicholas Sparks romanforlæg er af den gamle skole.

  Pauser fra det sødladne
  Midt i det sødladne opstår små lommer af oprigtighed. Richard Jenkins portræt af den sammenbidte diagnosefar er ikke uden sarte kvaliteter, og det lykkes også Hallström at klemme en stribe fine naturscenarier ind. Filmen er i øvrigt klart bedst i den fint balancerede indledning.

  Ekstra sakkarin
  Det unge par emmer ikke af den dybeste troværdighed i Channing Tatums og Amanda Seyfrieds unuancerede portrætteringer, og masser af pyssenysset underlægningsmusik sørger for ekstra sakkarin på toppen af den romantiske lagkage.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2010, USA, Romantik, Krigsdrama, 108 min.

  Dansk titel: Dear John
  Instr: Lasse Hallström Prod: Marty Bowen, Wyck Godfrey, Ryan Kavanugh Manus: Jamie Linden Baseret på: roman af Nicholas Sparks Foto: Terry Stacey Klip: Kristina Boden Mus: Deborah Lurie
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation