The Stepford Wives (2004)

    Efter at være blevet fyret fra en toppost i tv-branchen flytter en kvinde med sin familie til et lille samfund, hvor alle kvinderne er mærkeligt robotagtige.


    KVINDE-DUKKER

    Frank Oz' genindspilning af komedie-gyseren af samme navn fra 1975 er spækket med stjerner, men er overordnet en helt igennem fladpandet film.

    Alle kender alle
    Tv-kendissen Joanna bliver fyret og mister modet. Så nu flytter hun med kernefamilien ind i det lille lukkede Stepford-samfund, hvor alle kender alle og lever efter helt særlige idealer.

    Perfekte nikkedukker
    Men det bliver hurtigt klart, at der er noget råddent ved de mange veldrejede kvinder, Stepfordmændenes koner: De er perfekte nikkedukker, der aldrig stiller spørgsmål.

    Forprogrammeret landsbydulle
    Det skal da også vise sig, at kvinderne er robotter, der kan fjernbetjenes, og snart er Joanna selv i fare for at havne som forprogrammeret landsbydulle.

    Spraglet og ufokuseret
    Bedst i denne spraglede og ufokuserede historie er Glenn Close, hvis stift kunstige, lykkelige hjemmegående husmortype er ret godt ramt.

    Strømlinet
    Og så er der morskab i de mange strømlinede perfektionsidealer, fx supermarkedet hvor alle kvinderne handler mellem milimeterpræcist opstillede varer i ens farvenuancer.

    Kækt gyserkomisk
    Filmen bliver dog aldrig tilfredsstillende på et niveau ud over jævn lørdagsunderholdning. Den er også i sin fortællestil for kækt gyserkomisk til at bundfælde sig bare en anelse.



    Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2004, USA, Komedie, Science Fiction, Thriller, 93 min.

    Dansk titel: The Stepford Wives
    Instr: Frank Oz Prod: Donald De Line, Gabriel Grunfeld, Scott Rudin, Edgar J. Scherick Manus: Paul Rudnick Baseret på: bog af Ira Levin Foto: Ron Hahn Klip: Jay Rabinowitz Mus: David Arnold