(Dis)Honesty: The Truth About Lies (2015)

  De fleste lyver, når de kan se, at det tjener et formål og i øvrigt ikke skader andre. Men det kan også komme endog meget skidt tilbage.


  LØGN PÅ LØGN

  De fleste lyver, når de kan se, at det tjener et formål og i øvrigt ikke skader andre. Det er budskabet i denne videnskabeligt flirtende dokumentar-"komedie".

  Urklassisk tilgang
  Filmen er urklassisk i sin tilgang til de mange opdagelser omkring løgne. Udgangspunktet er et festligt oplæg hvilket perspektiveres med interviews med en større pakke af amerikanere, der har brændt nallerne på at lyve.

  Straffet for ugerninger
  Her møder vi bl.a. matchfixing-basketballdommeren, den kreative bogfører og en, der har løjet om sin uddannelse. Alle har de det til fælles, at løgnene er blevet opdaget, og at de er blevet straffet for deres ugerninger.

  Småkedelige repetitioner
  Alle disse mange cases bliver småkedelige repetitioner over det samme tema i filmen. Pakket i en evigt genkendelig og temmelig sødladen amerikansk tilstræbt humor, er det meningen, at vi alle skal sidde og smile ad de mange situationer - og genkende dem i os selv.

  Ikke meget klogere
  Og det virker da også nogenlunde efter hensigten, men uden at vi bliver ret meget klogere. Til gengæld kan man ikke undgå det konstante bombardement af "komedie"-musik for xylofon og strygerslag.


  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2015, USA, Dokumentar, 90 min.

  Dansk titel: (Dis)Honesty: The Truth About Lies
  Instr: Yael Melamede Prod: Dan Ariely, Deborah Camiel, Yael Melamede, Mitch Weitzner Foto: Tom Hurwitz Klip: Erin Barnett, Chad Beck Mus: John Dragonetti
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation