The Taking of Pelham 123 (2009)

  En superskurk tager et metrotog med passagerer som gidsel i planen om at få udbetalt $10 mio.


  DUMSMART ACTION

  Flad og dumsmart actionthriller med en overspillende John Travolta som superskurken, der tager et metrotog med passagerer som gidsel i planen om at få udbetalt $10 mio.

  Skurke & politikere
  Snart har han forbindelse til metrocentralen, hvor den vagthavende Walter Garber i form af Denzel Washington snart bliver bindeleddet mellem skurke og politikere.

  En opdatering
  "The Taking of Pelham 123" er en opdatering af 1974-filmen af samme navn, hvor Walter Matthau og Robert Shaw havde hovedrollerne.

  Ingen overraskelser
  Der er næppe en eneste scene i 2009-filmen, der kommer som en overraskelse. Tony Scott kan sit actionhåndværk, men fortællestilen er samtidig ofte meget vulgær og grim, komplet med besynderlige slow motion-virkemidler.

  Tryk på alle kedler
  Tryk på alle kedler og med en vis autenticitet, da meget af filmen er optaget on location i New York og undergrund. Hovedrysten er dog den reelle reaktion fra tilskueren i dette opskruede og kandiserede actionbrag fuld af sitrende klip og musik.

  James Gandolfini har en trist uinteressant rolle som New Yorks borgmester.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2009, USA, Storbritannien, Action, Krimi, Thriller, 106 min.

  Dansk titel: Kapring af Metro 123
  Instr: Tony Scott Prod: Todd Black, Jason Blumenthal, Tony Scott, Steve Tisch Manus: Brian Helgeland Baseret på: roman af John Godey Foto: Tobias A. Schliessler Klip: Chris Lebenzon Mus: Harry Gregson-Williams