Astérix aux jeux olympiques (2008)

    Med helt ekstraordinære trylledriks-kræfter deltager Astérix og Obélix ved De Olympiske Lege, og det bliver slet ikke kedeligt.


    ASTÉRIX I OVERGEAR

    Sammenhængende film:

    Astérix et Obélix contre César (1999)
    Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre (2002)

    Astérix aux jeux olympiques (2008)

     

    Grænsende til det hysterisk overgearede drøner dette tredje kapitel i de ellers succesrige Astérix-film derudad uden at se sig tilbage. Hvad der holder filmen på sporet er en stedvis herlig humor og en meget eventyrlig action-koreografi udi usandsynligheder. 

     

    Alle rekorder

    Det trofaste makkerpar Astérix og Obélix vil mægtig gerne deltage i de forestående olympiske lege, som selveste Julius Cæsar er vært for. Med deres ganske særlige kræfter, som de vinder ved at tylle trylledrik, bør parret da også være selvskrevne til at slå alle rekorder. Men de får det alligevel svært, i skarp og ikke helt fair konkurrence.

     

    Effekterne fyger om ørerne

    De visuelle effekter fyger mere end noget andet om ørerne: Ingen lys er sat under skæpper, og alle sejl er sat ind i forsøget på at imponere. Det lykkes da også til en vis grænse, med små smil og høj underholdningsværdi til følge. Hvad der er langt mindre klædeligt er, at instruktørparret Frédéric Forestier og Thomas Langmann aldrig lader filmen trække vejret - med det nævnte hysteri til følge.

     

    Et ringe bytte

    Gérard Depardieu spiller endnu engang rollen på rutinen, mens Clovis Cornillac er et (meget) ringe bytte for de to første films Astérix, Christian Clavier. Så er der mere spark i veteranen Alain Delons portræt af Julius Cæsar, selvom man kunne have ønsket sig en bedre og mere nuanceret skrevet rolle.

     

    Oceaner af musik

    Oceaner og atter oceaner af outreret stort anlagt filmmusik brøler ud af samtlige porer gennem hele filmen. I det hele taget et skridt tilbage for den franske Astérix-franchise, men også det sidste kapitel.



    Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2008, Belgien, Komedie, Eventyr, Dyr på film, 116 min.

    Dansk titel: Asterix og de olympiske lege
    Instr: Frédéric Forestier, Thomas Langmann Prod: Thomas Langmann, Jérôme Seydoux Manus: Thomas Langmann, Olivier Dazat Baseret på: tegneserie af René Goscinny og Albert Uderzo Foto: Thierry Arbogast Klip: Yannick Kergoat; Vincent Tabaillon Mus: Frédéric Talgorn