Lockout (2012)

    En uskyldig dømt mand sættes på en farlig tvangsmission i et maksimalt sikret rumkapsel-fængsel.


    POTENT SCI-FI

    Fængselsfilmgenren får her et frisk pust, baseret på en oprindelig idé af Luc Besson og i iscenesættelse af makkerparret James Mather og Stephen St. Leger. Mather står endda også for den nydelige fotografering.

     

    Knald på

    Der er knald på fra start i et rapkæftet og råt filmunivers præget af særligt Guy Pearces ikke uefne hovedrolleportræt af den uskyldigt dømte Snow. I en ikke alt for fjern fremtid har amerikanerne "frosset" landets mest farlige forbrydere ned i dvaletilstand og sågar i en rumkapsel i kredsløb om Jorden.

     

    Krigsstemning

    Nu må Snow på mission til fængslet. Selveste præsidentens datter er nemlig i problemer: fængslets indsatte er blevet kup-optøet og er nu i krigsstemning, og Snow må ene mand lægge arm med meget dramatiske typer.

     

    Humor i dialogerne

    Der er masser af skøn humor i dialogerne, særligt når Snow og præsidentens datter kæmper sig af sted i fængslets kringlede gange i håbet om at slippe fri af de indsattes vanvid, før det er for sent.

     

    Flot action

    Men nu skal man ikke tro, at "Lockout" glider problemfrit af sted. Filmens action er flot koreograferet, og rum-aspektet tilfører en pæn portion energi. Desværre er der bare for mange gumpetunge stereotyper og håbløst overtændte scener, og det giver ubalance i regnskabet.

     

    Underholdningen er hjemme

    Underholdningen er dog hjemme, og så må man forsøge at bære over med den nærved evigt-pumpende musik af Alexandre Azaria.



    Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2012, Action, Science Fiction, Fængselsfilm, 95 min.

    Dansk titel: Lockout
    Instr: James Mather, Stephen St. Leger Prod: Marc Libert, Leila Smith Manus: James Mather, Stephen St. Leger, Luc Besson Foto: James Mather Klip: Camille Delamarre; Eamonn Power Mus: Alexandre Azaria
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation