Bully (2013)

    En følsom teenager er offer for mobning på skolen, og på hjemmefronten har han også svært ved at finde melodien.


    SVÆRE VILKÅR

    Velment, men også sukret, amerikansk kortfilmsdramatik om 14-årige Toby, der har det svært - både i skolen og hjemme. De lidt større drenge mobber ham, og forældrene er angiveligt i krise - i hvert fald opdager Toby en ubærlig hemmelighed om sin far.

     

    Den indre ballade

    "Bully" vil det nærværende coming of age-portæt og indfanger da også i glimt noget af den indre ballade, der rumsterer i hovedet på kønne, 14-årige Toby. Men kortfilmen viser også tidligt tegn på en uklædeligt poleret fortællestil, der ekkoer helt ud i spillet - og således glider filmoplevelsen desværre af på overfladen.

     

    Dybbrune teenageøjne

    I nærbillederne af Richard Meehans dybbrune teenageøjne opstår korte møder med oprigtigheden og smerten bag facaden, men det noget påtagede forældredrama har slet ikke den nødvendige kant til at bidrage med ret meget andet end det ufrivilligt komiske.

     

    Kejtet fortalt

    Selve skolemobningen er da også kejtet fortalt - og filmens slutning ligner mest af alt alle tiders totaloplagte debatoplæg til skoleundervisning i, hvordan et mobbeoffer i sidste øjeblik vælger den - trods alt - mindre fatale vold.

     

    Svigermors meget unge drøm

    Richard Meehan leverer en ganske fin præstation som svigermors meget unge, amerikanske drøm. Musik er der lidt vel rigeligt af, som glidecreme for det i forvejen polerede.



    Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2013, USA, Drama, Teenagere, Coming of Age, 24 min.

    Dansk titel: Bully
    Instr: Rob Weiermair Prod: Brenda Weiermair Manus: Amy Whittenberger Foto: Vadim Aynbinder Klip: Angela Latimer Mus: Chris Westlake
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation