Miracle on the Mountain: The Kincaid Family Story (2000)

    En dysfunktionel familie styrter ned med deres privatfly i bjergene og er både oppe imod naturens og hinandens luner.


    LATTERLIGE INTRIGER

    Baseret på virkelige hændelser, men der er ikke meget virkeligt over denne flade tv-dramatisering.

    Overladt til naturen
    Familien Kincaid flyver over bjergrige egne i et lille privatfly, da uvejr tvinger dem til at nødlande i snedyngerne. Overladt til naturens og egne luner må familien nu vente tålmodigt på, at nogle finder dem.

    Ikke meget positivt
    Se, det lyder jo meget godt. Bjerge med sne på, storm og overlevelse i kulden. Det eneste positive der er at sige om denne tv-film er imidlertid, at den rummer en håndfuld pæne billeder af naturens vildskab.

    Latterlige intriger
    Filmen drukner bogstavelig talt i latterlige intriger og klichéer. Selv ikke overladt til moder Jord kan familien Kincaid enes om de helt basale ting, og det fyger gennem den frostklare luft med beskyldninger, suk, støn og bedrevidenhed.

    En snarrådig herre
    Heldigvis er farmand Kincaid en snarrådig herre, der ved et og andet om overlevelse i vildmarken. Imens kan mor forsøge at mægle og sætte på plads, når bølgerne går højt.

    Uhyggeligt primitivt
    Meget af tv-filmen er uhyggeligt primitivt stykket sammen, komplet med "eksterne" optagelser af laviner og andre billige studiescener. Og så er det rent ud sagt grinagtigt med de mange gumpetungt skrevne replikker, suppleret med tilsvarende tyndt skrevet underlægningsmusik.



    Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2000, USA, Canada, Drama, Fly på film, 90 min.

    Dansk titel: Miracle on the Mountain: The Kincaid Family Story (tv)
    Instr: Michael Switzer Prod: Preston Fischer Manus: Dan Levine Foto: Thomas Burstyn Klip: Charles Bornstein Mus: David Mansfield