Jingle All the Way (1996)

  En distræt far må i sidste øjeblik forsøge at finde sønnikes største julegaveønske. Men det skal vise sig at være endog særdeles vanskeligt.


  JULELYS ALL OVER

  Harmløs julekomedie med Arnold Schwarzenegger som familiefaderen Howard Langston, der har for vane altid at glemme sin søns gyldne øjeblikke. Således har han også glemt at købe sønnikes største julegaveønske, en plastiksuperhelt. Så nu må han i sidste øjeblik ud i byen, men det skal vise sig både umuligt og farligt at skaffe et eksemplar af plasthelten.

  Hektisk julehandel
  Det er i skildringen af denne hektiske julehandel, at "Jingle All the Way" fungerer klart bedst. Overdrivelserne fremmer virkelig forståelsen, når desperate forældre sætter al sund fornuft til side og kaster sig ind i legetøjsbutikkerne - med Schwarzenegger i spidsen.

  Trussetyvs-nabo
  Den centrale kernefamiliehistorie er da klart vammel og forudsigelig men trækkes i en sprødere retning af Phil Hartmans portræt af den sleske trussetyvs-nabo, Ted, der forsøger at score Howards kone, mens julegaveræset er på sit højeste.

  Overstyret komik
  Mod slutningen overstyres komikken noget, og superhelteklimaks er tæt på at drukne de søde takter. Men det lykkes alligevel filmen som helhed at kommer hæderligt i land som helårs-julekomedie for hele familien.

  Lirum-larum-musik
  David Newman leverer den helt igennem prototypiske lirum-larum-musik, der sørger for, at drama og komedie hele tiden følges af trygge toner. Børnene skulle jo nødig være i tvivl om, hvad der er hvad, og der levnes ikke meget plads til at udfolde egen fantasi.

  Ude af balance
  Det gennemgående had-kærligheds-venskab mellem Schwarzeneggers Howard og Sinbads Myron har små bitte øjeblikke af komisk tæft men er generelt ude af balance.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2018

  Fakta om filmen

  1996, USA, Komedie, Familie, Børn på film, 89 min.

  Dansk titel: Mission : julegave
  Instr: Brian Levant Prod: Michaeal Barnathan, Chris Columbus, Mark Radcliffe Manus: Randy Kornfield Foto: Victor J. Kemper Klip: Kent Beyda, Witt Henderson, Adam Weiss Mus: David Newman