Fais le mort (2016)

  Tom er 16 år gammel og ligger under for en lidt ældre våbenhandlers kyniske temperament. På et tidspunkt går noget helt galt, men forhåbentlig ikke noget livstruende.


  FINE STEMNINGER

  Svært koncentreret 9-minutters-kortfilm der kredser om ungdom og farlige våben i en handling, der aldrig helt når at begynde. Det er således svært at leve sig ind i begivenhederne.

  Kynisk temperament
  Tom er 16 år gammel og ligger under for en lidt ældre våbenhandlers kyniske temperament. På et tidspunkt går noget helt galt, men forhåbentlig ikke noget livstruende.

  Røde kinder
  Titlen "Fais le mort" hentyder til Toms spillen død, da presset bliver for hårdt. Han holder vejret og håber, at problemerne vil forsvinde. Kun for at få røde kinder.

  Glimt i øjet
  Der er ægthed og glimt i øjet hos de unge spillere, men filmen byder på svære præmisser med sit hyperkoncentrerede plot, der slet ikke når at komme i omdrejninger.

  Fine stemninger
  Raphaël Vandenbussche får det optimale ud af kameralinsen og bruger aftensollyset begavet i fine stemninger. Musikken spiller en meget lille rolle, og filmen står således fint alene på mere ærlige præmisser.

  Noget på hjerte
  Det kan mærkes, at instruktør William Laboury har noget på hjerte og en fin føling med filmmediet. Foreløbig har han kun lavet kortfilm, men det kunne være interessant at se hans evner og tydelige sans for stemninger folde sig ud i et betydelig længere format.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2016, Frankrig, Drama, Teenagere, 9 min.

  Dansk titel: Dead Play
  Instr: William Laboury Manus: Benjamin Adam, William Laboury Foto: Raphaël Vandenbussche Klip: William Laboury Mus: Maxence Dussère