Nineteen (2015)

  En 19-årig dreng får vendt op og ned på sin tilværelse og har lige en sidste ting, han gerne vil prøve, før det er for sent.


  OMSORG & KÆRTEGN

  Smuk kortfilmsperle med et tung tema pakket ind i en både elegant og tankevækkende formidling: "Nineteen" er den 11 minutter lange kortfilm om teenageren Blake, der tilsyneladende har en dødbringende sygdom. Dette udpensles begavet nok ikke i detaljer, men tilskueren kan selv regne det ud.

  Omsorg & kærtegn
  Blake har lige en sidste ting, han gerne vil opleve, før det er for sent. Derfor har han kontaktet en mandlig prostitueret og har booket et hotelværelse. Men i stedet for at gå lige på og hårdt med seksuelle udskejelser, har Blake brug for omsorg og kærtegn.

  Enkel recept
  "Nineteen" er iscenesat ud fra en uhyre enkel recept, og Madeline Kelly er en dygtig instruktør. På den korte spilletid lykkes det hende at fange så meget smerte, kærlighed og livsperspektiv, at det er lige før, man kniber en tåre. Det er i sig selv en stor præstation.

  Kærligt med hårene
  Herudover er James Fraser fuld af indlevelse i sit portræt af den charmerende og syge Blake, der bliver strøget kærligt med hårene af den fremmede Henry (Benjamin Matthews i en fint balanceret præstation).

  Et trist smil
  Det er således ikke så meget det homoseksuelle tema, der stjæler billedet, snarere endnu dybere lag af potentiel afsked med livet. Det er i hvert fald med et lidt trist smil på læberne, at man tager afsked med kortfilmen, der har så meget på hjerte.

  Ærligt lydbillede
  Fritaget for musik er lyden helt igennem ærlig, og Alex Serafinis fotografering indfanger i smukke nærbilleder det unge par i hotelværelsets skæve lysindfald.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2015, Australien, USA, Drama, Teenagere, Homoseksuelt tema, 11 min.

  Dansk titel: Nineteen
  Instr: Madeline Kelly Prod: Bec Speakman Manus: Madeline Kelly Foto: Alex Serafini Klip: Mia Harrison
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation