The Game (1997)

    En stenrig forretningsmand får vendt op og ned på sin tilværelse, da han får en alternativ gave af sin bror.


    ET FUTURISTISK SPIL

    Hovedpersonen Michael Douglas befinder sig i en pseudo-surrealistisk tåget historie. "The Game" er mystisk semi-science-fiction, der aldrig rigtig bliver spændende, fordi historien ikke tillader en sammenhængende struktur.

    Ensrettet forretningsmand
    Nicholas van Orton er en stenrig, snobbet og 'ensrettet' forretningsmand, der lever et ensomt og stresset liv med sig selv og sit arbejde.
     

    Specialdesignede spil

    En dag får han en fødselsdagsgave af sin lillebror Conrad: Et gavekort til et nyåbnet firma, der arrangerer specialdesignede 'spil' til mennesker. Spil, der foregår sideløbende med deres hverdag.

    Tjekkes i hoved og røv
    Hos firmaet udfylder Nicholas tonsvis af papirer, besvarer spørgsmål (bl.a. om han føler sig skyldig, når han onanerer!) og bliver tjekket i hoved og røv. Så kan spillet ellers gå i gang.
     

    Ødelægger tilværelsen

    Nicholas finder hurtigt ud af, at spillet ikke er særlig rart. Langsomt men effektivt arbejder firmaet sig ind i hans privatliv og ødelægger skridt for skridt hans tilværelse. Det er meningen, at Nicholas skal pusle sig gennem sit spil ved hjælp af en række nøgler, som han får hen ad vejen. Men han ved først i de pressede situationer, i hvilken forbindelse, han skal bruge nøglen.

    Forsøg på mord
    Således forsøger firmaet at slå ham ihjel (eller er det kun et spil?), de stjæler hele hans likvide formue fra banken i Schweiz, de raserer hans kæmpevilla fuldstændig med graffiti og anden hærværk, (i ultraviolet belysning for uhyggens skyld - og med obskurt musik).
     

    Ikke til at stole på

    Midt i det hele finder Nicholas trøst hos den uheldige tjener Christine. Eller det troede han i hvert fald. Men han udsættes nu for et spil, hvor han ikke kan stole på nogen, alle er imod ham. Og hele tiden mindes han om, at hans far i samme alder, som Nicholas er i nu, sprang ud fra taget af en skyskraber. Skal Nicholas gå samme vej, er det det, firmaet ønsker?

    Douglas ejer filmen
    Michael Douglas ejer filmen. Alle andre skuespillere besidder kun mindre roller. Sean Penn medvirker fx. i sammenlagt godt syv minutter. Michael Douglas spiller sin rolle udmærket, både som millionær-snob og som forfulgt, skræmt og ruineret spildeltager.

    Sceneriet er futurisrisk, tydeligvis stærkt inspireret af Blade Runner (1982). Stemningen er trykket, og underholdningsværdien kan være høj, når trykket er højest.



    Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024