The Last Seduction (1994)

  En meget hemmelighedsfuld og selvsikker kvinde forfører en ung mand, før hun sætter ham ind i sine morderiske planer.


  AT TÆNKE SPEJLVENDT

  Smart og udspekuleret film noir af John Dahl. Det er en sprudlende og original histoie, der sammen med John Dahls fremragende instruktion af både skuespillere og teknikere suger tilskueren ind i et dramatisk univers.

  Angstens sved

  Lægen Clay har lige indkasseret $700.000 for handel med stoffer og kommer nervøs men lettet hjem til sin kone Bridget. Nu kan de gøre, hvad de vil sammen. Men mens Clay tager et varmt bad for at få vasket angstens sved af sig, griber Bridget en stor taske, hælder alle pengene i den og farer ud af lejligheden.
   

  Ikke til at standse

  Clay kan ikke nå at standse hende, og Bridget har ikke i sinde at vende om - ikke på noget tidspunkt. Ned i mindste detalje har hun planlagt at lægge sin tilværelse fuldstændig om for at kunne beholde pengene og slippe af med sin mand.

  At tænke spejlvendt
  Hun kører til en lille flække, hvor hun får arbejde som salgschef i et større firma, men hverken her eller nogen andre steder i byen er hun kendt som Bridget. Hendes storartede evne til at skrive og tænke spejlvendt giver hende idéen til navnet Wendy Kroy - sådan mere eller mindre New York set i et spejl.
   

  Hemmelighedskræmmeri

  På en lille bar møder Bridget den drengede Mike, der fra starten imponeres af den fremmede kvindes hemmelighedskræmmeri og ublufærdige stil. Hun udnævner Mike til sin bolle-partner, men mere mener hun ikke, der skal være imellem dem.

  Udspekuleret kvinde
  Men Mike vil naturligvis gerne i lidt nærmere kontakt med Bridget, hvilket resulterer i, at han ledes ind i hendes vildt udspekulerede og totalt nådesløse spil, der skal sikre hende - og kun hende - de mange penge. For i kulisserne står den rasende Clay og kræver pengene tilbage. Han engagerer bl.a. en privatdetektiv, der skal hente Bridget hjem, men hvad skulle kunne stoppe den udspekulerede kvinde?..
   

  Ublu seksuel fremtræden

  Linda Fiorentino er god i rollen som Bridget/Wendy. Med en ublu seksuel fremtræden, der oser af selvkontrol spiller hun sit helt eget spil, hvor menneskeliv gerne må komme på højkant, for hun viger ikke tilbage for noget.

  Den store taber
  Og da Mike er så naiv at tro, at Bridget rent faktisk kunne blive forelsket i ham og dermed styret af kærligheden, bliver han selv den store taber i Bridgets spil. Mike spilles stærkt af Peter Berg, mens Bridgets uheldige mand i en mindre rolle spilles fint af Bill Pullman. Med det iørefaldende musikalske tema i baghovedet sidder man efter filmen tilbage med et skævt og anerkendende smil på læberne.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1994, Storbritannien, USA, Thriller, Krimi, Romantik, 105 min.

  Dansk titel: Den sidste forførelse
  Instr: John Dahl Prod: Jonathan Shestack Manus: Steve Barancik Foto: Jeffrey Jur Klip: Eric L. Beason Mus: Joseph Vitarelli
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation