Metro (1997)

    En betjent må på overarbejde i kamp mod storbyens kriminalitet.


    IDÉFORLADT DUM-ACTION

    Eddie Murphy har endnu engang sikret sig en rolle i en tomhjernet film, der udelukkende indeholder tjubang-action og rappe replikker. "Metro" byder lige fra begyndelsen på action-smæk for skillingen. Hurtigt erfarer vi, hvilken garvet og elsket politimand, Eddie Murphy spiller.

    Et surt politijob
    Han har det sure job at skulle træde til som forhandler, når en hidsig gidseltager er gået amok. Herfra og til filmens slutminut følger vi Eddie Murphy i hans jagt på koldblodige forbrydere, og cirka midt i filmen finder vi ud af, hvorfor filmen har fået titlen "Metro".

    Hæsblæsende minutter
    I ti hæsblæsende minutter farer en løssluppen sporvogn gennem San Francisco og ødelægger for milliarder, alt imens Eddie Murphy og hans nye makker forsøger at slå en morder ihjel og redde en smule af byen.

    Ikke meget på hjerte
    Da man har overstået denne sekvens, har man åbenbart ikke haft så meget mere på hjerte. Resten af historien går med en helt overfladisk forbryderjagt - og så selvfølgelig en lykkelig genforening med en tidligere kæreste (efter at hun er blevet mere end truet på livet af den onde morder).

    Gennemført intetsigende
    Gennemført intetsigende og humorforladt tæsker "Metro" gennem sine knap to timer. Historien er aldeles blottet for idé og initiativ - alt er stjålet fra tusind tidligere actionfilm, hvor klichéerne hænger på rad og række, klar til at blive sprængt i luften enten af en brændende bil eller af en rap replik.



    Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1997, USA, Action, Komedie, Krimi, Tog på film, 112 min.

    Dansk titel: Farligere end politiet tillader
    Instr: Thomas Carter Prod: Roger Birnbaum Manus: Randy Feldman Foto: Fred Murphy Klip: Peter E. Berger Mus: Steve Porcaro