Point of No Return (1993)

  En dødsdømt forbryderkvinde får en ekstra chance og bliver specialuddannet som koldblodig lejemorder.


  KÆK KVINDE I ACTIONKLÆ'R

  Under instruktør John Badhams kompetente behandling, bliver actiondramaet "Point of No Return" (baseret på den franske film "Nikita") tilført en særlig nerve.

  Flot sceneri, betagende fotografering og udmærket skuespil giver tilsammen rigtig megen spænding og medvirker samtidig til, at man lettere kan se igennem fingre med de mange huller, historien indeholder.

  Dømt til døden
  Bridget Fonda spiller den hærgede forbryderkvinde Maggie, der efter at have myrdet en betjent er dømt til døden. Men en organisation af lejemordere giver hende endnu en chance. De arrangerer en falsk begravelse og begynder at træne hende til at blive en koldblodig morder.

  Hun har ikke noget valg: gravstedet står jo allerede på kirkegården, ved hun nok. Det bliver lidt af en prøvelse for hendes "manager", Bob, at få Maggie til at makke ret. Først når hun har lært sig morderiske manerer, kan hun blive sluppet løs.

  Nyt job som lejemorder
  Efter ca. et halvt år sættes hun på opgaver ude i den store verden. Opgaver hun klarer perfekt, selvom hun bestemt ikke bryder sig om dem. Men det er hendes måde at overleve på.

  Ved havet finder hun sig en intellektuel kæreste, der brænder for at komme ind på livet af den hemmelighedsfulde Maggie. Men hun kan selvfølgelig ikke fortælle ham alt. Efterhånden begynder tilværelsen at blive et ulideligt mareridt for hende, og hun forsøger at overtale Bob til at hjælpe hende ud af situationen.

  Stilfuld action
  En udmærket og meget stilfuld actionfilm som meget hurtigt er glemt bagefter men som fungerer fuldt og helt på genrens gedigne præmisser.  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2018

  Fakta om filmen

  1993, USA, Action, Krimi, 103 min.

  Dansk titel: Kodenavn: Nina (The Assassin)
  Instr: John Badham Prod: Art Linson Manus: Robert Getchell, Alexandra Seros Foto: Michael Watkins Klip: Frank Morriss Mus: Hans Zimmer